Första testrapporten för nya OM-D

olympus-omd-em5.jpg

Olympus arbetar hårt med en förbättrad variant av OM-D och nu verkar det som att de första uppgifterna om prestandan har dykt upp. Det är visserligen obekräftade sådana, men webbsajten 43rumors.com har hittills haft bra källor som anses tillförlitliga och åtminstone något säkrare än många andras.

Det första som nämns är att autofokus med Four Thirds-optik är riktigt snabb och i det närmaste lika bra som en vanlig Four Thirds-kamera. Detta ska vara tack vare den nya PDAF-sensorn, eller Phase Detection Auto Focus som nu finns direkt på sensorn – mycket likt hur det fungerar med Sony NEX-6.

Det andra är att IQ, dynamiska området och brus är bara marginellt bättre än den nuvarande OM-D. Förbättringarna kommer från ett antal optimeringar och en ny bildprocessor. Nog hade man hoppats på betydligt mer än så med tanke på att priset väntas bli rejält höjt. Ta allt med en nypa salt dock!

Slutligen kan nämnas att nya modellen väntas kunna skeppas från Olympus fabriker i november 2013.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.