4K-stöd till Olympus E-M1 i höst med ny firmware?

olympus-omd-em1

4K-stöd kan vara på gång

Olympus kommer att hålla i en större presentation den 30 augusti och bland nyheterna kan vi få reda på en större uppdatering av mjukvaran i OM-D E-M1.

Enligt uppgifter till webbsajten 43rumors.com kan det röra sig om någon form av 4K-stöd som implementeras, men vad det faktiskt blir återstår att se.

Om det hela stämmer och vi faktiskt får en större uppdatering av den idag året gamla kameran så är det riktigt positiva nyheter för användarna.

Olympus och konkurrenten Fujifilm har båda visat sig riktigt duktiga på att släppa ny mjukvara till sina kameror. Inte som Sony som med exempelvis RX100-serien visat att de är otroligt dåliga på just förbättrad firmware.

Det pratas även om en variant av E-M1 som går i silver istället för svart. När denna kan nå marknaden återstår att se och så även om vi får en uppgradad kamera att leka med i höst – exempelvis E-M5 II.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.