Imgur har släppt en app till Android

imgur-logo

Imgur är en populär sajt för lagring och delning av bilder och nu släpper de sin första applikation till Android. Med dess hjälp ska man kunna visa, ladda upp, dela och kommentera bilder via ett stort antal telefonmodeller. I det stora hela ska appen vara en stor förbättring jämfört med att använda den vanliga webbsajten med webbläsaren i telefoner- och surfplattor.

Enligt grundaren Alan Schaaf är företaget mycket exalterade över att få ge alla imgurians, slang för Imgur-användare, ett mobilt verktyg som gör deras upplevelse ännu bättre. Enligt Schaaf har mobilanvändarna ökat i antal med 100 procent från år till år och det ska vara anledningen till att Imgur nu satsar hårt på en applikation till Android – något som säkert är uppskattat av många idag.

Applikationen påstås ge en komplett upplevelse på Imgur tack vare ett enkelt gränssnitt som ger tillgång till webbsajtens alla funktioner. Imgur påstår att de utvecklats till en form av YouTube fast för bilder, och kanske har de lite rätt i det påståendet. Hur som kan det vara värt att testa appen om Imgur är något man använder ofta, bara använd länken här under.

Ladda ned Imgur till din telefon eller surfplatta via Google Play.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.