Flexibits har uppdaterat populära kalenderappen Fantastical 2 med stöd för åtkomst till Google Apps via push. Det är en stor förbättring som gör det möjligt att få uppdateringar till kalendrar på bara några sekunder istället för minuter som tidigare. Nyheten lär vara mycket uppskattad hos alla storanvändare av digitala kalendrar på OS X och IOS då den funktionen finns tillgänglig redan idag – om än något dold.
Push-stödet är fortfarande i betafasen men finns tillgänglig för alla med Fanatastical 2.1.4 eller senare. Allt man behöver göra är att lägga till ett Google Apps-konto eller markera ett befintligt, håll inne Options-tangenten och klicka på intervallrutan. Längst upp kommer det nu att stå Push som ett alternativ.
Push-server krävs
Väljer man detta kommer förändringar i kalendrar att synkroniseras i det närmaste omedelbart men man bör hålla en mycket viktigt sak i åtanke när man väljer push.
Ändringar som görs när push är inställd kommer att notifieras via en speciell pushserver hos Flexibits. Detta är nödvändigt för att kunna använda sig av tekniken och Flexibits är mycket noga med att poängtera hur allvarligt de ser på att hålla användarnas integritet och säkerhet intakt. Det enda utvecklarna kan se av informationen som går via servern är att något har ändrats men de kan inte se vad.
All data som skickas går direkt från användaren till Google och tillbaka. Det enda som pushservern tar emot är notifieringar om att ändringar har skett så detta snabbt kan förmedlas till Fantastical. Ingen personlig information går alltså till Flexibits, vilket inte bara är bra utan ett absolut måste för många företag som värnar om sin säkerhet.
Stöd för Exchange
Vad är det då som gäller om man istället använder Microsoft Exchange för sin e-post? Tacksamt nog finns stöd även för denna e-posttjänst men det går inte att lägga till konton direkt i Fantastical 2. Istället måste man gå via Systeminställningar > Internet-konton och lägga till ett Exchange-konto där.
När det är gjort aktiverar man Local & Exchange i Fantastical 2 för att göra Exchange-kalendrarna synliga. Man bör ha några saker i åtanke här och det är att man inte kan svara på inbjudningar i Exchange, inte heller markera evenemang som privata eller se tillgängligheten för andra användare.
Detta gäller för såväl OS X- som IOS-applikationen men vanliga användare lär inte ha några problem med att få det mesta att fungera. Kräver man mer än så måste man byta kalenderapp till exempelvis Outlook som har fullt Exchange-stöd.
Bästa kalenderapparna till OS X
Fantastical 2 slår det mesta på fingrarna genom att vara funktionsrik, designmässigt trevlig att arbeta med och väl underhållen med snabba uppdateringar från utvecklaren Flexibits. Stöder primärt iCloud och Google med ruskigt bra integration med dessa. Skruva och ställa in Fantastical 2 till att bli den optimala kalenderappen för dina behov med – du kommer inte att bli besviken på hur väl det fungerar.
Outlook är det bästa och mest avancerade valet om man vill ha integration med Microsofts molntjänster och Exchange-protokoll. Om hela organisationen använder Outlook kan man spara mycket tid med de sociala lösningarna som ingår och överlag har kalenderapplikationen en mycket gedigen samling funktioner. Här får man e-post, kalender, anteckningar och mycket mer i samma förpackning.
Kalender som är standardappen med OS X är inte så dålig som man kan tro. Den stöder alla kalendrar som kan läggas till i operativsystemet via Internet-konton och gör ett föredömligt jobb. Är helt gratis och lär fungerar mycket väl för de allra flesta användarna som inte kräver mycket av sin kalenderapplikation. Kalender är faktiskt en av våra stora favoriter, framför Outlook om man inte kräver speciella Microsoft-stöd.
Lämna ett svar
Visa kommentarer