Här är nya Outlook som släpps 2022 (One Outlook)

Microsoft Outlook

Microsoft har arbetat på en ny, kraftigt uppgraderad version av Outlook under period nu. Något vi rapporterade redan i januari 2021.

Projeket kallas One Outlook och det varit sparsamt med information om vad nya versionen kommer att innehålla. Tack vare en läcka från Microsoft så vet vi dock hur den Outlook-versionen kommer att bli. Åtminstone som det ser ut idag.

Användare har kunnat ladda ner en installerbar version av One Outlook och faktiskt köra den på sin Windows-dator. Men för att kunna logga in krävs ett arbets- eller studentkonto hos Microsoft.

Den som kan installera appen och köra den kommer att märka att designen är precis vad vi förväntat oss. Microsoft har gjort appen mycket mer lik sin webb-app med ett mycket förenklat utseende. Gränssnittet är mer användarvänligt och lättarbetat, lite som Windows E-post som medföljer Windows 10 och 11.

Arbetet med appen är dock långt ifrån klart. Scott Stiles är en av de ansvariga för produktutvecklingen kring Outlook på Microsoft. I ett uttalande till The Verge så säger Scott att de uppskattar intresset kring appen, men uppmanar alla att vänta med One Outlook tills beta-versionen är redo.

Lästips: Nu kan du spela Fortnite på iPhone och iPad via Xbox Cloud Gaming

“We appreciate the excitement for our next update and will have more to share in the coming weeks. The version available for download is an early unsupported test version of Outlook for Windows and is missing some of the features and enhancements that will be available for our beta testers. We encourage our customers to wait for the beta version to be released.”

Scott Stiles, Microsoft

Det går inte att bedöma hur den nya appen presterar eller om den motsvarar den fullt utvecklade, professionella versionen av Outlook idag. Det behövs mer tid till utveckling och sannolikt får vi inte se en officiell presentation förrän under Microsoft Build som är senare i maj.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.