One Outlook kan ersätta Windows 10 E-post och Kalender

one outlook leaked windows10 theverge

Microsoft arbetar på en ersättare till standard-appen för mejl och kalender i Windows 10. Enligt en läckt app som internt kallas One Outlook är utvecklingen i ett tidigt stadium.


Kodnamnet för den nya appen är Monarch. För att använda den idag krävs ett internt Microsoft-konto, så det är inte möjligt att ansluta exempelvis ett personligt Outlook-konto – inte än.

Lästips: Mejlklienten Edison Mail sjösätter ny prenumerationstjänst

Enligt en beskrivning av One Outlook är det ”en ny version av Outlook som designats för användning på stora skärmar”.

Vad vi vet idag kommer One Outlook att ersätta alla befintliga varianter av Microsofts standard-app för mejl och kalender idag. Det betyder den klassiska win32-varianten, UWP, OWA och macOS-klienten.


Det finns även en version av One Outlook som kan köras på webben. Precis som med appen så behövs ett internt Microsoft-konto även där.

Just nu är One Outlook i ett mycket tidigt utvecklingsstadium. Det noterar Microsoft även internt för intresserade som kallar dem ”brave dogfooders”.

Dogfood är en term som både Microsoft och andra företag kallar testare av mycket tidig mjukvara.

Lästips: Du kan byta standardapparna för mejl och webbläsare med iOS 14 / iPadOS 14

Om du hoppas på att få se One Outlook i din dator under 2021 så kommer du sannolikt bli besviken. Det är inte troligt att appen ens börja beta-testas i en bredare skala förrän under slutet på året, och lansering sker mest troligt först under 2022.