Mejlklienten Edison Mail sjösätter ny prenumerationstjänst

edison mail logo 2019

Edison Mail har släppt en ny prenumerationstjänst till sin kontroversiella mejlklient. För 15 USD per månad får användarna extra nätfiskeskydd och andra säkerhetsfunktioner som ska minska risken för informationsstöld och annat otyg.


Prenumerationstjänsten heter Edison Mail Plus och den kostar antingen cirka 160 kronor per månad eller 1 100 kronor per år. För den summan får du en rad nya säkerhetsfunktioner som ska minimera riskerna när du öppnar och läser mejl.

Den främsta nyheten i Edison Mail Plus är en funktion som verifierar avsändaren så att misstänksamma mejl kan flaggas som potentiellt skadliga. Målet är att ge dig en tydligare bild av vem som har skickat mejl till dig och huruvida avsändaren har ett legitimt syfte eller inte.

Den initiala kollen görs med DMARC för att se om mejladressen i fråga är korrekt och inte försöker dölja en annan adress för mottagaren. Det görs även en koll i en databas över registrerade spamadresser så att den inte är med där.

edison mail plus 2020

Edison använder också en lokal, enhetsbaserad genomscanning för att validera avsändaren. Det här sker direkt på din mobiltelefon mot dina kontakter där, och ingen av informationen som används för att kolla lämnar din enhet.


En sista nyhet är att Edison Mail Plus har utökad spamblockering som automatiskt identifierar telefonnummer i mejl och visar kontaktinformation från mejlet när du får SMS eller samtal från hittade nummer.

Det är minst sagt vågat att bygga sin mejltjänst på en kostsam månads- eller årlig prenumeration som Edison har gjort. Gmail, Outlook och liknande är kostnadsfria och mycket bra på att hitta skräppost samt nätfiskemejl. De är inte perfekta, men frågan är om det är värt 160 kronor varje månad för det lilla, extra skyddet som Edison vill erbjuda.

Läs mer om vad Edison erbjuder på den officiella webbsajten.