Hitta dina borttappade prylar med Find My Mobile

Samsung Galaxy S10 Lite

Samsung har uppdaterat sin app Find My Mobile med offline-stöd. Det gör att du kan hitta dina Samsung-prylar även om de inte är anslutna till internet, saknar WiFi-anslutning eller kontakt med mobilnätet.


Uppdateringen är mycket välkommen då den som stjäler exempelvis en mobiltelefon direkt plockar ur SIM-kortet ur telefonen och stänger av den. Kontakten med mobilnätet försvinner, och normalt går telefonen inte att spåra.

Men med nya Find My Mobile får du ytterligare en chans att hitta dina borttappade pryl. Och appen använder så kallad Bluetooth-pingar för att göra det.

Det är en teknik som Apple använt länge men som Samsung dröjt med att implementera i sin egen säkerhetsfunktion. Genom att använda Bluetooth kan en borttappade mobiltelefon identifieras och hittas av andra Samsung-telefoner.

I skrivande stund fungerar nya Find My Mobile-funktionaliteten bara med Samsungs egna mobiltelefoner och andra prylar. Dessutom bara på två testmarknader – USA och Sydkorea – innan funktionen breddas till fler marknader.


När nya Find My Mobile släpps i Sverige kan du använda den här webbsajten för att logga in och hitta dina prylar. Notera att det även kräver att din enhet som är borttappad finns inloggad på samma Samsung-konto som du använder på sajten.

Vi återkommer med mer information när det finns.