Podcast-appen Breaker läggs ner – teamet går med i Twitter

twitter breaker 2021

Twitter meddelar att de har köpt podcast-appen Breaker. Teamet bakom Breaker kommer att integreras med Twitter och ska arbeta på nya funktionen Spaces.

Breaker till Android och iOS är i grunden precis som vilken annan podcast-app som helst. Du kan söka, hantera och lyssna på poddar direkt i mobiltelefonen.

Det som särskiljer Breaker från mängden är den sociala interaktionen mellan användarna. Det går att följa andra användare, gilla poddar de lyssnar på och kommentera.

Den sociala delen och intresset för ljud verkar ha attraherat det sociala nätverket Twitter. Breaker och hela teamet bakom appen integreras med Twitter Spaces för att ta arbetet vidare där.

Så vad betyder det för Breaker-appen? Och vad är egentligen Twitter Spaces?

Breaker läggs ner permanent och apparna för Android samt iOS slutar fungera. Den 15 januari 2021 är slutdatumet att lägga på minnet. Om du använder Breaker kan du exportera dina poddlistor via OPML-formatet via appen.

Twitter Spaces är en ny funktion som gör att användarna kan kommunicera via ljud. Det är en funktion som just nu fungerar för ett extremt litet antal Twitter-användare, och maximalt antal pratar i en ”Space” är tio personer just nu. Hur många som helst kan lyssna. Dessutom är de publika så vem som helst kan delta i en ”Space”.

Du kan läsa mer om Twitter Spaces på den officiella supportsidan här.

Det är oklart vad teamet bakom Breaker ska tillföra till Twitter Spaces. Det är inte heller klart när Spaces kan släppas på bredare front till fler användare. Just nu har funktionen många begränsningar och

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.