Du får vänta länge på din nya Mac-dator – leveranser försenade

Macbook Pro
Tianyi Ma, Unsplash

Går du och funderar på att köpa en ny Mac-dator? Då bör du veta att leveranserna är försenade på grund av den rådande covid-situationen i Kina.

Det betyder rent praktiskt att många modeller och varianter inte finns i lager hos Apple just nu. I vissa fall finns de hos återförsäljare, men det är inte garanterat.

Lästips: Inbytespriserna på Apples produkter (sommaren/hösten 2022)

Vill du köpa en Macbook Pro med 14- eller 16-tumsskärm så får du vänta upp till nio veckor på din nya dator. Det är ännu värre för skärmen Studio Display som kan dröja upp till tio veckor.

Mac Studio med supersnabba M1 Ultra-kretsen har även den en väntetid på upp till nio veckor. Den M1 Pro-bestyckade varianten ligger på bara 3-4 veckor tacksamt nog.

Och så har vi trotjänaren och ständigt omtyckta Macbook Air som du kan få inom två månaders tid. Om du har tur.

Webbsajten Financial Times säger att ungefär hälften av alla underleverantörer till Apple finns i Shangai eller den närliggande provinsen Jiangsu.

Apple varnade i sin senaste kvartalsrapport att covid-situationen i Kina kan leva till en mycket lägre omsättning under innevarande kvartal. Hela 40-80 miljarder kronor mindre.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.