Inbytespriserna på Apples produkter (sommaren/hösten 2022)

iPhone 13 iPad Pro
Foto: Jeremy Bezanger, Unsplash

Apple har ändrat sina inbytespriser inför sommaren 2022. Och värdena har ändrat en hel del på sina håll, både uppåt och nedåt beroende på vilken produkttyp du har.

Att lämna in för värdering och försäljning hos Apple har sina fördelar. Du slipper lägga ut annonser på olika sajter, prata med prutglada köpare och hantera hela osäkerheten med betalning, besök i hemmet eller att skicka med posten.

Samtidigt finns det nackdelar att låta Apple köpa tillbaka produkterna. Du får normalt betydligt sämre betalt av Apple och kan faktiskt tjäna extra tusenlappar (återigen, beroende på produkttyp) på Blocket, Facebook Marketplace och Tradera.

Om du ändå är nyfiken på priserna så får du några exempel här under:

Produkterna som har fått HÖGRE inbytesvärde

ProdukttypTidigare (upp till)Nya priset (upp till)
Macbook Air3 270 kronor4 320 kronor
Macbook Pro9 820 kronor10 230 kronor
iMac Pro13 300 kronor14 560 kronor
iMac7 870 kronor8 760 kronor
iPad Air1 995 kronor2 390 kronor

Produkterna som fått ett LÄGRE inbytesvärde

ProdukttypTidigare (upp till)Nya priset (upp till)
Mac Mini1 430 kronor630 kronor
iPad1 680 kronor1 305 kronor
iPad Mini1 180 kronor1 255 kronor
iPad Pro4 955 kronor3 910 kronor

Siffrorna uppdateras med jämna mellanrum och de officiella värdena hittar du på Apples supportsida här.

När du lämnar in en produkt för inbyte

När du lämnar in en produkt till Apple för inbyte så kontrollerar de först modell och skick. Utifrån det så får du ett uppskattat inbytningsvärde som du antingen kan få som inbytningsvärde till en ny produkt eller som ett Apple Store-presentkort.

Skulle din produkt inte bli godkänd av olika anledningar så finns några vägar att gå. Antingen kan du välja att ta tillbaka din produkt från Apple (om du skickade in den så kan du få betala en kostnad) eller låta dem återvinna den åt dig.

Glöm inte att förbereda din produkt om den ska bytas mot en nyare. Du vill säkerställa att all data är ordentligt säkerhetskopierad innan du lämnar in något hos Apple.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.