Microsoft Outlook Lite är släppt för Android-mobiler

Microsoft Outlook

Microsoft har släppt den nya appen Outlook Lite. Appen är helt kostnadsfri och är tillgänglig för dig med en Android-telefon. Du hittar den via Google Play Store och den fungerar bara med mejltjänster från Microsoft.

Outlook Lite är precis vad namnet antyder, nämligen en avskalad och lite funktionsfattigare variant av den fullfjädrade appen med nästan samma namn – Outlook.

Nu kan du testa nya Microsoft Outlook – One Outlook är i beta-test

microsoft outlook lite android augusti 2022

Storleken är fjäderlätt med sina ynkliga 5 MB som behöver laddas ner till telefonen. Appen är optimerad för Android-telefoner med ner till 1GB RAM-minne, vilket är en sjättedel eller ännu mindre än vad annars är normalt.

Dessutom är Outlook Lite anpassad för de långsammare mobilnäten som fortfarande använder 2G och 3G.

Kanske är det därför som appen initialt bara släpps i ett litet antal, noga utvalda länder. Som Argentina, Brasilien och Colombia. Även Chile, Equador, Indien, Mexiko, Peru och Sydafrika finns med på listan. Sverige däremot finns inte med, åtminstone inte första rundan.

Outlook Lite fungerar med alla vanliga mejltjänster, som Outlook.com och Hotmail. Även Live, MSN, Microsoft 365 och Exchange Online fungerar. Däremot varken Gmail eller IMAP/POP, för det krävs den fullfjädrade Outlook-appen.

När Outlook Lite släpps i Sverige så finns den att ladda ner från Google Play Store här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.