Apple Pay fungerar snart med Chrome och Firefox i mobilen

apple pay logo 2021

Apple kommer att öppna sin egna Pay-tjänst för andra webbläsare än Safari. Det gäller dock bara iOS och iPadOS – där ALLA webbläsare använder Safari i grunden – och inte macOS.

Apple Pay öppnas för andra webbläsare med uppdateringarna till iOS 16 och iPadOS 16. Det betyder att du kan använda exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox och använda Pay precis som med Safari.

Jailbreak till iOS 15 är på gång – nytt verktyg kallat Cheyote

Apple har kritiserats hårt världen över för sitt beslut att exkludera konkurrerande webbläsare från att kunna använda Pay. Att Apple nu öppnar dörren på glänt är dock ett steg åt sidan snarare än i rätt riktning.

Anledning? Alla webbläsare på iOS och iPadOS använder samma WebKit-motor som Safari.

På andra plattformar – exempelvis macOS – så använder Microsoft Edge och Google Chome webbmotorn Blink. Mozilla Firefox har sin egen lösning i webbmotorn Gecko.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.