Disney Plus får Dolby Atmos på Apple TV 4K – fungerar med AirPods

Disney

Disney har uppdaterat sin Disney Plus-app för Apple TV 4K. Du kan nu strömma filmer och serier med Dolby Atmos om du har kompatibla AirPods-hörlurar.

För att det ska fungera måste du ha första eller andra generationens Apple TV 4K, den senaste versionen av Disney Plus-appen och så klart dina AirPods.

IMAX Enhanced på Disney Plus – allt du måste veta

När version 2.9.5 av Disney Plus-appen har installerats och du använder AirPods Pro, AirPods 3 eller AirPods Max så aktiveras Dolby Atmos-stödet helt automatiskt.

Du kan även använda den fullstora HomePod-högtalaren för att spela det högupplösta ljudet.

Webbsajten FlatpanelsHD installerade uppdateringen av appen och testade om hörlurarna faktiskt klarar Dolby Atmos, och eftersom de noterade totalt 16 kanalers ljud så betyder det att stödet är på plats och används.

Dolby Atmos har fungerat med Disney Plus-appen på Android TV under en längre tid, så det är på tiden att Disney även fixat stödet till Apple TV 4K.

Streama Lightyear – se filmen på Disney Plus

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.