Hitta ditt unika Steam ID – så gör du

Steam Logo

Alla konton på Steam har ett unikt, 17-siffrigt nummer som identifierar kontot. Om du vill ansluta ditt konto till andra tjänster så måste du använda det här numret så att rätt konto kopplas till rätt tjänst. Men hur hittar man sitt unika kontonummer på Steam?

Visa FPS-räknare i spel på Steam – så gör du

Tacksamt nog är det busenkelt att hitta ditt Steam ID-nummer. Det finns i inställningarna för ditt konto när du är inloggad i Steam-appen. Så här hittar du rätt sida för att se numret:

  1. Öppna Steam-appen på datorn
  2. När du är inloggad > Klicka på ditt kontonamn i övre, högra hörnet
  3. Välj ”Kontouppgifter”

Ditt Steam ID-nummer syns under ”XXX KONTO” i appens övre, vänstra hörn. Det står Steam-ID och ett 17-siffrigt nummer. Knepigare än så är det alltså inte.

Om du öppnar webbläsaren och skriver in följande adress, men byter ut siffrorna mot dina egna…

https://steamcommunity.com/profiles/12345678912345678/

…så kommer du att se ditt eget konto, men ID-numret är utbytt mot kontonamnet i adressfältet. En försiktighetsåtgärd från Steams sida som gör att inte vem som helst ser ditt unika nummer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.