Always-On Display till iPhone 14-serien – nya uppgifter

apple store logo unsplash andy wang
Bild: Andy Wang, Unsplash

Det ryktas att iPhone 14-serien får en så kallad Always-On-skärm – alltså en skärm som visar viktig information även när den är avstängd. Precis som de senare Apple Watch-klockorna gör.

Apple har så klart inte avslöjat något officiellt, men det betyder inte att vi går helt informationslösa om saken. Senaste beta-versionen till iOS 16 refererar nämligen till den skärmtypen för Apples kommande mobiltelefoner.

Rykte: Ingen iPhone 14 Mini under 2022

Det är webbsajten 9to5mac som är först att skriva om Always On-referenserna i iOS 16 Beta 4.

I sin artikel nämner 9to5mac att det åtminstone de lite dyrare modellerna i iPhone 14-serien bör få Always-On-skärmen. Och att Apple redan nu har ett internt testläge för att prova tekniken med iPhone 13.

Exakt hur det kommer att fungera är inte fastställt. Det är dock troligt att Apple Watch blir en förebild där skärmen visar en mörkare, mer transparent och nedtonad variant av den normal skärmen tills användaren sätter på skärmen för att använda den.

Och redan idag ska bakgrundsbilderna till iOS 16 Beta 4 vara anpassad för Always-On-skärmar menar 9to5mac.

iPhone 14 kan använda gamla A15 Bionic

Bakgrundsbilderna är nämligen inte statiska, utan dynamiska med flera lager av vektorbilder som renderas i realtid. Det betyder att ett lager kan visas när skärmen är inaktiv och ett annat när skärmen är igång och används.

Eftersom bara de dyrare varianterna av iPhone 14 väntas få Always-On-tekniken som behövs så får du snällt betala ett premiumpris för att använda den. Med den rådande kretsbristen, ökade fraktkostnader, krisen i Ukraina och dessutom ökad inflation så kan vi räkna med riktigt saftiga priser när de nya mobiltelefonerna släpps.

Apple släpper normalt sina senaste mobiltelefoner i slutet på september eller början på oktober varje år.

Via iJunkie och 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.