Rykte: Ingen iPhone 14 Mini under 2022

Två normalstora Pro-modeller, helt ny design och ingen Mini-modell under 2022

apple iphone 14 leaked render 2021

När iPhone 14-serien släpps under 2022 så är det med en helt omarbetad och förbättrad design – samt utan en Mini-modell.

Trots att iPhone 13-serien bara helt nyligen släppts så dyker det upp tidiga rykten om nästa års mobiltelefoner.

Läs mer: Bästa batteritiden har iPhone 13 Pro Max enligt nytt test

Det är kända Boomberg-skribenten och iPhone-vetaren Mark Gurman som säger sig ha information vad Apple har för planer med iPhone 14-serien.

I en artikel skriver Mark Gurman att ”nya instegs- och Pro-modeller” kommer att introduceras 2022. Och att de har en ”total omdesign”.

Den som tagit sig en närmare titt på iPhone 13-serien noterar säkert att Apple inte verkar ha lagt någon större krut på design eller funktionalitet. Anledningen ska vara nästa års riktigt stora nyheter.

Kanske är den största nyheten att iPhone 13 Mini är den sista lilla modellen från Apple (åtminstone för en överskådlig framtid).

Läs mer: Bugg i iOS 15 stoppar 120Hz ProMotion i tredjepartsappar

Istället fokuserar Apple på – fortfarande – fyra modeller med iPhone 14, iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max. Och här menar Mark att det kommer två Pro-varianter istället för att behålla Mini-modellen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.