Jetpack Joyride 2 släpps exklusivt på Apple Arcade

jetpack joyride 2 2022
Foto: Apple

Populära mobilspelet Jetpack Joyride får en efterföljare – men om du planerar att skaffa spelet så kanske du blir gruvligt besviken. Det är nämligen exklusivt för Apple Arcade.

Originalspelet släpptes under 2011 och har länge varit ett av de populärare spelen för iPhone-användare. Spelmekaniken är enkel; du åker jetpack längs en sidoskrollande bana och skjuter på allt som rör sig samtidigt som du undviker hinder och samlar på dig mynt.

Shazam synkar med iOS efter nya uppdateringen

Inga konstigheter, det är kul helt enkelt. Men efter elva år på marknaden så är det minst sagt hög tid för en efterföljare, och Jetpack Joyride 2 kan vara svaret på våra förhoppningar.

jetpack joyride 2 2022 mac
Grafiken har blivit gulligare än i originalet. Foto: Apple

Ett spel som har samma premisser och grafiken är liknande som originalet, men med helt nya banor som ger lite mer dynamik och känsla av äventyr. Det ska även finnas ny spelmekanik och utseendet har piffats till för att vara mer modernt.

I skrivande stund saknas en hel del detaljer om storyn i Jetpack Joyride 2.

Vad vi vet från beskrivningen av spelet är att spelaren måste ”samarbeta med Barry och Betty” för att stoppa de onda forskarna, en gång för alla.

Jetpack Joyride 2 blir exklusiv för Apple Arcade vilket betyder att du 1) måste ha en aktiv prenumeration på Arcade för att komma åt spelet och 2) du slipper se alla in-app-köp som originalet har.

Spelet släpps för iPhone, iPad, Mac och Apple TV här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.