Teknikveckans hetaste nyheter – v31 (2022)

teknikveckan
Andrew Neel, Unsplash

Se fler nyheter från teknikvärlden här

Utvalda nyheter

iPadOS 16 försenas till oktober

Apple planerar att släppa alla sina stora uppdateringar till iOS, macOS, tvOS och watchOS i september – men det verkar som att iPadOS snällt får vänta en månad extra. Anledningen är att funktionen Stage Manager inte fungerar korrekt och Apple har svårt att få rätt på problemen. Stage Manager finns redan i de senaste beta-versionerna av uppgraderingarna, men iPadOS-versionen fungerar anmärkningsvärt mycket sämre än de andra.

Läs mer om nyheten hos Mashable här.

Nätfiskeattacker tar sig förbi Microsofts MFA-skydd

Säkerhetsforskare har upptäckt nätfiskeattacker som tar sig förbi den viktiga multi-faktorautentiseringen som används av Outlook-användarna. Med en så kallad Adversary-in-The-Middle (AiTM)-teknik så har hackarna riktat sina attacker mot fler än 10 000 organisationer som använder Microsofts tjänster. Påverkade organisioner befinner sig främst i USA, England, Nya Zeeland och Australien och arbetar med FinTech, lån och krediter, försäkring och inom energisektorn.

Läs mer om Ghacks här.Senaste nytt om prylar

Senaste nytt om gaming

Friend Mix kommer till Spotify.

Senaste nytt om appar

Blandade tekniknyheter

Praktiska tips och råd

Filmer och serier

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.