Teknikveckans hetaste nyheter – v24 (2022)

teknikveckan
Andrew Neel, Unsplash

Se fler nyheter från teknikvärlden här

Utvalda nyheter

Apple krävs på 907 miljoner USD i UK

Kommer du ihåg batteriskandalen 2017 när Apple blev påkommen med att begränsa prestandan i äldre iPhone-modeller för att ”förhindra batteriproblem”? En som kommer ihåg det är Justin Gutmann. Han lämnade nyligen in ett krav till Competition Appeal Tribunal där han begär ersättning till 25 miljoner iPhone-användar i landet. Totalsumman? 750 miljoner pund, eller 907 miljoner dollar!

Läs mer om nyheten hos Macrumors här.

Sverige sätter ner foten om felparkerade elsparkcyklar

Har du någon gång irriterat dig på felparkerade elsparkcyklar som ligger slängda eller ställda precis var som helst? Du är inte ensam. Det är många som gnisslar tänder över hela grejen och nu har regeringen bestlutat att elsparkcyklar inte får ställas var som helst. Parkeringsförbud på gång- och cykelbanor införs vilket ger polismyndigheten och kommuner större rätt att flytta på otygen.

Läs mer om nyheten hos M3 här.

10 största serierna på Netflix den här veckan

Behöver du tips på något sevärt inför helgen eller är du bara nyfiken på vilka serier som är de mest sedda den här veckan? BGR listar de tio största och mest sedda serierna på Netflix just nu – och föga förvånande så är Stranger Things 4 i toppen. Det är en serie som fått extrem uppmärksamhet och senaste säsongen är den största, engelskspråkiga serien på Netflix någonsin. Hint: Alla fyra säsongerna av Stranger Things är med på nya topplistan 🔥

Läs mer om nyheten på BGR här.


Senaste nytt om prylar

Blizzard avslöjade Necromancern som den femte och sista hjälten till Diablo IV.

Senaste nytt om gaming

Senaste nytt om appar

Blandade tekniknyheter

Praktiska tips och råd

Filmer och serier

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.