Tele2 Tv-Hub Mini – billig mediaspelare med Android TV

tele2 tv hub mini mediaspelare androidtv 2022 2

Tele2 har släppt en egen mediaspelare – Tv-Hub Mini – med Android TV. Den ingår nu i alla tv-paket från Tele2 och gör att du kan både strömma filmer och serier, samt kolla på linjär-tv över WiFi.

Tv-Hub Mini ansluts till en ledig HDMI-port på din TV, bildskärm eller soundbar. Anslut strömkabeln och voila, du är igång! För att använda Tv-Hub Mini så måste du vara kund hos Tele2 samt ge den åtkomst till hemnätverkets WiFi.

Telenor Mediahubb för streaming till din TV

Stöd för Netflix, YouTube & SVT Play

I pressmeddelandet om lanseringen av Tv-Hub Mini så säger Niclas Rosendahl, Tv & Play-ansvarig på Tele2, att de vill ge den bästa upplevelsen oavsett om man kollar på linjära kanaler eller streamingtjänster.

Niclas säger också att Tele2 alltid strävar efter att ge kunderna det senaste och att de gör det ännu enklare med den helt sladdlösa Tv-Hub Mini.

Och visst verkar det som att mediaspelaren är både liten, sladdlös och gör det enkelt för kunderna. Mediaspelaren är liten nog för att gömmas bakom tv:n och den behöver bara en USB-sladd för strömmatning – internetanslutningen fås via WiFi.


Tekniska specifikationer Tv-Hub Mini

  • Vikt: Ca 100 g
  • Storlek: 77 x 53 x 16 mm
  • OS: Android TV R
  • Smarta hem: Google Assistant
  • Casting: Stöd för Chromecast
  • HDMI: HDMI 2.1
  • RAM: 2 GB
  • Lagring: 16 GB
  • WiFi: WiFi 5 (2.4 GHz / 5 GHz)
  • Bluetooth: Bluetooth 5.0

Fjärrkontroll med snabbknappar till filmappar

Faktum är att fjärrkontrollen som medföljer är nämnvärt större än själva mediaspelaren. På den hittar vi alla de vanliga styrkontrollerna som att starta och stoppa uppspelningen, ändra volymen och byta kanal på linjär-tv. Vi hittar även snabbknappar till YouTube, SVT Play och Netflix. Och om inte de apparna räcker så har du hela utbudet på Google Play Store att välja på.

Eftersom det sitter en inbyggd Chromecast i mediaspelaren så kan du enkelt strömma filmer, serier och bilder direkt från din mobiltelefon, surfplatta eller dator också.

Priset för Tele2 Tv-Hub Mini är 299 kronor om du vill köpa den separat, annars ingår den i alla tv-abonnemang som Tele2 erbjuder idag.

Via Tele2

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.