Shazam synkar med iOS efter nya uppdateringen

shazam ios ipados 142 apple kontrollcenter 2020

Om du har en iPhone eller iPad så kan du enkelt identifiera låtar med funktionen Musikigenkänning. En teknik som drivs av tjänsten Shazam som Apple köpte under 2018.

Med Musikigenkänning får du en praktisk historik som hjälper dig att komma ihåg vilka låtar du hittat, men den är starkt begränsad och synkroniseras inte med den vanliga Shazam-appen.


Åtminstone var det så fram till idag. Shazam har uppdaterat sin officiella app med stöd för synkronisering från version 15.14, och den är redo att installeras via App Store just nu.

Shazam har funnits inbäddad i iOS ända sedan iOS 14.2 som släpptes 2020. För att komma åt Musikigenkänning så sveper du från skärmens övre kant för att öppna kontrollpanelen, därefter trycker du på Shazam-ikonen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.