Microsoft visar luriga annonser i Outlook för iOS & Android

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook för iOS och Android har länge varit en av de bästa mejlklienterna för mobilen. Men med den senaste ändringen så kanske du inte ska fundera på att installera Outlook längre.

Microsoft har nämligen börjat visa riktigt luriga annonser i sin mejlklient – annonser som liknar vanliga mejl direkt i inkorgen.

Lästips
Nu kan du testa nya Microsoft Outlook – One Outlook är i beta-test

Ändringen gäller för användare som inte har en aktiv prenumeration på Microsoft 365 och som inaktiverar den fokuserade inkorgen. Tidigare har liknande annonser bara visats i sektionen för övriga mejl.

Microsoft har bekräftat ändringen i ett meddelande till The Verge.

For free users of Outlook, ads are shown in their inbox and they can choose to enable the ‘Focused inbox’ feature if they would like to see ads only in the ‘Other’ inbox.

Reklamen som visas är jämförelsevis snäll och sticker inte i ögonen. Inte heller är den skrymmande eller i vägen på något vis. Däremot är den snillrikt designad för att ”lura” användaren till att klicka på den i tron om att det är ett mejl (om man inte tittar speciellt noga).

Microsoft är så klart inte ensam om att bädda in annonser på det här sättet. Även Apple har blivit mer aggressiv i sin annonsvisning med. betydligt mer reklam i egna apparna på iOS 16.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.