Hackerattack mot Plex – alla användare måste byta lösenord direkt

plex logo 2022

Plex har meddelat sina användare om att en obehörig tredjepart har fått åtkomst till interna databaser. I värsta fall har hackare kommit åt inloggningsuppgifter och därför uppmanas alla att byta lösenord så fort som möjligt.

Allra minst tror Plex att förövarna har fått tag på mejladresser, användarnamn och lösenord. Tacksamt nog är lösenorden krypterade, men du ska givetvis byta lösenord ändå för säkerhetsskull.


Lästips
Varningen: Plex Mediaserver används till DDoS-attacker

Använder du ditt Plex-lösenord på fler ställen? Byt lösenord där med – nu direkt!

Det är inte fastställt hur många användare som faktiskt drabbats av hackerattacken. Men Plex tar det säkra före det osäkra och har kontaktat alla sina användare i förebyggande syfte.

Plex är tydliga med att betalkortsinformation inte sparas hos bolaget och därför är helt säker.

En viktig detalj är att du ska kryssa för rutan som gör att din användare loggas ut från alla anslutna enheter när du byter lösenord. Det gör att eventuellt obehöriga som redan är inloggade kastas ut.

Så återställer du ditt Plex-lösenord

  1. Gå till din webbläsare > Öppna ett nytt, privat fönster / inkognitofönster
  2. Gå till sidan för återställning av lösenord hos Plex (https://app.plex.tv/auth#?resetPassword)
  3. Fyll i din mejladress > Klicka på ”Send Instructions”
  4. Följ instruktionerna

Om du inte vill använda länken ovan så går du till Plex officiella webbsajt, välj att logga in och klicka på ”Forgot?” för att komma till samma sida.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.