Din Chromecast med Google TV är långsam – men Google har en lösning

google tv android tv 2022

Om du har en fjärde generationens Chromecast med Google TV så vet du att mediaspelaren varken är den snabbaste eller mest intuitiva på marknaden. Långt ifrån faktiskt då mjukvaran bitvis är seg som sirap.

Inte blir det bättre av att Google knappt ger sin senaste Chromecast någon kärlek i form av uppdateringar. Vilket gör att vi har mycket svårt att rekommendera Chromecast-serien framför exempelvis Nvidia Shield TV och Apple TV-modellerna.

Lästips
När släpps Google TV i Sverige? (Här är svaret)

chromecast google tv remote 2022 unsplash dario
Med nya uppdateringen så kanske du vill använda din nya Chromecast lite oftare. Den blir nämligen rejält mycket snabbare. Dario, Unsplash

Dock så kanske det är en liten strimma av hopp som syns vid horisonten efter att webbsajten Engadget skriver att Google arbetar på en stor uppdatering till Google TV (ja, specifikt Google TV-delen).

En uppdatering som ska optimera gränssnittet för att vara mindre resurshungrigt och ladda alla viktiga delar snabbare. Bland annat ”Bästa valen för dig” ska vara rejält mycket snabbare efter att uppdateringen har installerats.

Andra förbättringar är att hanteringen av installerade applikationer har optimerats och blivit mer intuitivt, prestandan har fått generella förbättringar för att göra allt lite kvickare och hopp mellan flikar ska upplevas som mer responsivt.

En annan förbättring är att det blir enklare att frigöra lagringsutrymme direkt via inställningsmenyn.

Det betyder att du exempelvis kan avinstallera appar du inte behöver och rensa onödiga cachefiler. Notera att det här redan finns i din Chromecast med Google TV. TV-apparater med Google TV får samma funktionalitet med nya uppdateringen.

Lästips
Vad kostar Google TV? (Här är svaret)

Enligt Engadget så rullas uppdateringen ut just nu på alla marknader. Det kan dröja några dagar innan den dyker upp i just din Google TV-pryl – men när den gör det så bör du inte vänta med att installera den.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.