När släpps Google TV i Sverige? (Här är svaret)

google tv android tv 2022

Det korta svaret är att Google TV redan finns i en rad produkter som släppts i Sverige. Den kanske mest populära just nu är fjärde generationens Google Chromecast med 4K-stöd. Men Google TV finns även i flera andra prylar.

Letar du efter Chromecast med Google TV? Se pris, info och butiker som säljer den här

Google TV är ett så kallat mjukvarulager som ligger ovanpå Android TV. Det fungerar som ett gränssnitt speciellt designat för att spela media av olika slag och att köra appar anpassade för film, serier och musik.

Här är några produkter som använder Google TV / Android TV idag
TV-apparater från Sony
TV-apparater från Philips
TV-apparater från TCL
TV-apparater från Xiaomi
Google Chromecast with Google TV
Xiaomi Mi Box S 4K

Djupt inbakad i Google TV hittar vi tätt knutna tjänster som Google Assistant, Google Knowledge Graph och maskininlärning/AI som ska göra upplevelsen bättre. Exempelvis genom att underlätta styrningen av Google TV med rösten samt för att hitta och informera om nytt innehåll du kanske skulle tycka om.

Google TV används idag främst i Chromecast-serien och TV-apparater. Det finns även en Google TV-app för Android-telefoner.

Det kostar inget att använda Google TV. Mjukvaran är i sig själv kostnadsfri, men apparna du använder och innehållet du tittar på kan kosta beroende på vad du föredrar. Netflix, HBO Nordic och Disney+ har alla appar som är gratis att installera, men de kostar varje månad om du faktiskt vill använda dem.

Prylar med Google TV har ofta stöd för strömmad video och musik via en inbyggd Chromecast.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.