Call Of Duty: Modern Warfare Remastered släpps den 27 juni

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

När Activision och Infinity Ward presenterade den omgjorda versionen av Call Of Duty: Modern Warfare Remastered med uppgraderad grafik var det många som jublade. Steget tillbaka till den gamla speltiteln har varit hett efterlängtat av många — men vid lanseringen fanns bara ett litet problem.

Call Of Duty: Modern Warfare Remastered gick inte att köpa som ett fristående spel. Istället tvingades man köpa premiumversionen av Call of Duty: Infinite Warfare där spelet medföljande. Och kritiken mot utvecklarna har varit mycket hård efter tilltaget.

Nu, cirka sju månader efter den initiala lanseringen av Call Of Duty: Modern Warfare Remastered med Infinite Warfare, kommer äntligen det nygamla spelet som en fristående version.

Den 27 juni släpps Call Of Duty: Modern Warfare Remastered till Playstation 4 för cirkapriset 39.99 dollar, eller cirka 450 kronor inklusive moms. Något exakt svenskt pris finns inte i skrivande stund. Om den raka konverteringen från dollar står sig är det ett tämligen högt pris som krävs tycker vi.

Givetvis kommer spelet att finnas till Xbox och PC men Infinity Ward har inte bekräftat något datum eller pris. Vår förhoppning är att Call Of Duty: Modern Warfare Remastered släpps till de konkurrerande plattformarna åtminstone innan sommaren når sitt slut. Men den som lever får se.

Call Of Duty: Modern Warfare Remastered erbjuder den fullständiga kampanjen från originalet som släpptes 2007, med uppgraderad grafik och bättre ljudeffekter. Det kommer att finnas både singel-player kampanj och multiplayer, och till den senare finns ett dussintal kartor för onlinespel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.