Samsung har lanserat de förbättrade in-ear-lurarna Galaxy Buds+. Andra generationens hörlurar som presenterades samtidigt med Galaxy S20-serien. Här är sex saker du måste veta om Galaxy Buds+ innan du köper dem.
- Bättre ljudkvalitet och batteritid än Galaxy Buds
- Upp till 22 timmars användning med laddningsskalet
- Effektivare mikrofoner, men se upp med passformen
- Lästips: 12 tips för att hitta det bästa bluetooth-headsetet
1. Förbättrad ljudkvalitet jämfört med Galaxy Buds
Samsung Galaxy Buds+ har en omarbetad och förbättrad högtalardel som ökar ljudkvaliteten jämfört med första generationens modell. Varje högtalare har en woofer och en diskant. Det är oklart om Galaxy Buds+ på allvar kan slåss mot marknadsledaren Sony WF-1000XM3 – det får kommande tester visa.
2. Fler mikrofoner för bättre samtalskvalitet
Varje hörlur har tre mikrofoner. Två är på utsidan och en på insidan. Enligt Samsung ger en förbättrad konfiguration bätter ljudisolering samtidigt som bakgrundsljudet elimineras effektivare för mottagaren i samtal. Det ska även vara enklare för digitala assistenter som Bixby och Google Assistant att höra vad man säger.
3. Större batteri ger längre batteritid
Samsung Galaxy Buds+ har upp till elva timmars batteritid när du lyssnar på musik och 7,5 timmar med telefonsamtal. Den tiden fördubblas när du använder det tillhörande laddningsskalet. Du kan ladda laddningsskalet trådlöst, antingen med en helt separat laddningsplatta eller en mobiltelefon som stöder trådlös laddning.
4. Känsla touchkontroller på lurarna
Samsung Galaxy Buds+ har touchkontroller på sidorna av in-ear-lurarna. Dessa används för att styra uppspelningen och samtal, vilket är praktiskt då man kanske vill ha händerna fria och inte hålla i en mobiltelefon hela tiden. Tänk på att många anser att touchkontrollerna är lite väl känsliga, så det kan ta lite tid att vänja sig.
5. Samsung Galaxy Buds+ fungerar med iPhone och iPad
Med en tillhörande kompanjonapp för både Android och iOS kan du göra inställningar och uppdatera mjukvaran i Galaxy Buds+. Kompanjonappen är kostnadsfri och finns att ladda ner från Google Play Store och Apple App Store. Där kan du även göra EQ-justeringar om du behöver ändra ljudbilden och även ställa in om du vill höra din egen röst i hörlurarna när du pratar.
6. Samsung Galaxy Buds+ har inte aktiv brusreducering
Det är mycket viktigt att dina Galaxy Buds+ har perfekt passform i öronen. Annars isolerar de inte bra nog för en optimal ljusbild. Tyvärr har inte hörlurarna aktiv brusreducering – något både AirPods Pro och WF-1000XM3 däremot har – vilket ökar behovet av passformen. Hörlurar som inte sitter bra läcker in ljud från omgivningen och minskar basåtergivningen.
7. Bluetooth 5.0 säkrar kvalitet och stabilitet
Samsung har valt en nyare version av Bluetooth för den trådlösa anslutningen. Med Bluetooth 5.0 (förutsatt att din telefon också stöder den versionen) får du lägre energiförbrukning, bättre räckvidd och mer bandbredd än tidigare Bluetooth-versioner. Dessutom är fördröjningen (så kallad latency) mellan hörlurarna och uppspelningskällan mindre, vilket är bra när du tittar på film eller spelar.
8. Inget stöd för aptX / aptX HD / LDAC
Samsung har inte implementerat stöd för aptX eller aptX HD – inte heller Sony LDAC finns med på listan. Istället begränsas du till SBC, AAC och Scalable Samsung Codec. Det betyder att du visserligen kan använda hörlurarna fullt ut med en iPhone, men modellen begränsas på Android eftersom aptX till LDAC kan skicka mycket mer ljuddata än de andra teknikerna, bortsett från Samsung Scalable Codec. Den senare är en teknik för att skala mängden ljuddata som skickas efter hur stark Bluetooth-anslutningen är mellan uppspelningskälla och hörlurar.
9. Vattentålig design – men inte vattentät
Samsung Galaxy Buds+ är vattentåliga men absolut inte vattentäta. Enligt specifikationerna har hörlurnarna IPX2-klassificering vilket i princip betyder att de klarar svett och lättare regn, men glöm att använda lurarna i hällregn. IPX2 betyder också att Galaxy Buds+ inte är dammtäta, så det kan komma in små dammkorn och andra partiklar, vilket inte är helt ovanligt i in-ear-lurar. Damm är normalt inget du behöver oroa dig för.
Lämna ett svar
Visa kommentarer