Halide är en populära kamera-app till iOS som nyligen uppdaterats med många förbättringar – flera av dem för att dra full nytta av alla nyheter i iPhone 12-serien. Och med alla förbättringar följer även ett högre pris. Mycket högre.
- Nytt namn och nya sätt att betala
- Förbättrat stöd för användning av råformat (även ProRAW)
- Inkluderar en 10-dagars in-app-kurs om alla funktioner
- Lästips: Skärmskydd på min iPhone 12 – behöver jag ett skärmskydd?
Den första nyheten du lär notera om du redan äger Halide är att namnet är bytt. Från Halide till Halide Mark II. Namnbytet har gjorts för att tydligt markera ett stort generationsskifte mellan de båda versionerna.
Nästa stora nyhet är att utvecklaren har ändrat hur du kan betala för kamera-appen. Tidigare betalade du en fast kostnad vid ett tillfälle; med Halide Mark II kan du välja mellan ett fast pris på 36 USD eller 11,99 USD per år.
Halide Mark II har en stor mängd nya funktioner och förbättringar som gör kamera-appen mer användbar än någonsin. Här berättar vi om några av dem av dem.
Nya funktioner och förbättringar med Halide Mark II
- Coverage: Halide Mark II kan spara både bilder i råformat och Apples datorbehandlad bildfiler samtidigt. Den ena kan du exempelvis använda för filter och snabb publicering på sociala media, medan råformatsfilen kan redigeras senare.
- Instant RAW: Den här funktionen använder en 17-stegsprocess med intelligenta algoritmer för att redigera en fil i råformat till ett färdigt resultat. Se den som en mellanväg mellan råformat och redigerad jpeg-bild.
- Focus Loupe: När du sätter fokuspunkten manuellt i Halide Mark II visas en extra-inzoomad del mitt på skärmen som gör det lättare att sätta fokusen i bilden. En liten men praktisk detalj som gör skillnad.
Halide Mark II använder samma reglage och kontroller för vanlig redigering som den förra versionen av kamera-appen. En nyhet är att reglagen flyttats upp i appen och är åtkomliga via en svepning från höger sida på skärmen.
Du kan nu ställa in Halide Mark II att visa zebralinjer som indikerar om rött, grönt eller blått är antingen överexponerade eller underexponerade i bilden. Det gör det lättare att ställa exponeringen på rätt nivå.
En annan detalj är att kamera-appen använder den fullständiga 14-bitars råformatsdatan för att visa histogram och vågformsindikatorn. Tidigare begränsades appen till bara förbehandlad 8-bitarsdata.
Vill du läsa mer och skaffa kamera-appen kan du göra det här:
Lämna ett svar
Visa kommentarer