Apple har i samarbete med amerikanska myndigheter släppt en app med information om coronaviruset (COVID-19). Appen riktar sig åt användare i USA och ska bidra med korrekt information från säkra källor till fler människor.
- Hjälper Apples besökare och användare att känna igen covid-symptomen
- Appen är bara för amerikanska användare
- Webbsajten kan användas av alla – även dig!
- Lästips: Zoom-appen till iOS samlar data om dig – skickar till Facebook
Den nya appen har en tillhörande webbsajt och tillsammans ska de upplysa människor i USA om COVID-19 och SARS-CoV-2.
Webbsajten är åtkomlig av alla medans appen bara kan laddas ner av amerikanska användare. Eller mer specifikt, alla som har ett amerikanskt konto hos Apple.
Målet med de nya verktygen är att sprida korrekt information om den nya smittan och ge användare ett enkelt sätt att kolla om deras symptom kan betyda att de är smittade med coronaviruset.
Så fungerar appen och webbsajten från Apple
Huvudfunktionen i både app och webbsajt är att användarna kan fylla i sina symptom och få besked om de är i farozonen för coronasmitta.
Förutom det finns tre underliggande sidor som hjälper med ytterliggare information:
- Om COVID-19
- Vad du kan göra
- COVID-19 tester
Den första sidan om COVID-19 berättar med mycket enkla punkter vad coronaviruset är, vilka symptom man ska vara uppmärksam på och vilka riskgrupperna är. Sidan berättar också när det är läge att uppsöka läkare.
Andra sidan bidrar med information om hur man bidrar till att både hålla sig frisk och minska eventuell smittspridning på bästa sätt. Några av tipsen är att tvätta händerna, hålla avstånd till andra och självisolation.
Tredje och sista sidan informerar om när man bör testa sig för coronasmitta, hur man gör och vilka testresultat man kan få. Sidan berättar också vad man bör och kan göra innan testresultatet är klart.
Så fungerar självtestet på Apples sida för COVID-19
När man startar självtestet får man först välja 1) om man gör testet för en själv eller någon annan, 2) läsa en varningsruta med kritiska symptom som kräver omedelbar hjälp av sjukvård och 3) ange sin ålder från 18 år till 65 eller högre.
Efter det följer sex sidor med val där man kryssar för eventuella symptom, om man rest internationellt på senare tid och huruvida man arbetar inom vården eller inte.
När man fyllt i alla uppgifter får man en resultatsida med förslag på åtgärder efter hur man har fyllt i på sidorna. Denna sida visar också alla svaren man har gjort så att användaren förstår hur Apple har bedömt situationen.
Lämna ett svar
Visa kommentarer