Wandavision: Den mest piratkopierade tv-serien under 2021

wandavision 2021

Den absolut mest piratkopierade tv-serien är Wandavision. Det avslöjar webbsajten TorrentFreak som i sin årliga sammanställning över bittorrent-trafiken.

Wandavision är en amerikansk tv-serie från 2021 med Elizabeth Olsen och Paul Bettany i huvudrollerna. Den första säsongen består av nio avsnitt som visas på Disney Plus.


Läs mer: Ladda ner No Time To Die (James Bond) – risk för skadlig kod

Efter Wandavision hittar vi serien Loki på en (hedervärd?) andraplats, följt av The Witcher och filmen The Falcon and the Winter Soldier.

Topp 10-listan domineras av filmer och serier ur Marvel-universumet. Men om TorrentFreak hade ändrat hur de räknar nedladdningarna så skulle det se lite annorlunda ut.

RankFörra åretFilm / TV-serie
1(…)Wandavision
2(…)Loki
3(…)The Witcher
4(…)The Falcon and the Winter Soldier
5(…)Hawkeye
6(…)What If…?
7(…)Foundation
8(6)Rick and Morty
9(…)Arcane
10(…)Wheel of Time
Lista från torrentfreak.com

Listan baseras nämligen på antalet nedladdning för enskilda avsnitt. Skulle sajten istället ha räknat in samlingsnedladdningarna där alla avsnitt ingår så hade både Squid Game och Casa de Papel tagit sig in på topp 10-listan.

TorrentFreak noterar också på sin sajt att piratkopieringen via bittorrent bara står för en liten del av nedladdningarna idag. Och många har övergått från piratnedladdningar till att strömma legalt via exempelvis Netflix, Disney eller HBO.

Läs mer: Filmbolagens attack mot VPN-tjänster – vill att de ska logga användardata

En extra nämnvärd tv-serie är Foundation som idag visas på Apple TV+. Foundation trillar in på en sjundeplats och serie baseras på Stiftelse-böckerna av kända författaren Isaac Asimov. Foundation hade premiär i september 2021.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.