Samsung Galaxy S21 FE släpps den 4 januari 2022

samsung galaxy s21 fe 2021 forkopt hdblog lowres
Skärmdump från HDblogs unboxingvideo

Nu verkar det som att vi äntligen vet när Samsung planerar att släppa efterlängtade Galaxy S21 FE. Den nya mobiltelefonen kan presenteras den 4 januari och prislappen är från 759 euro, eller runt 7 800 kronor.


Vi har redan sett Galaxy S21 FE i sin helhet före lanseringen tack vare en genomgående unboxingvideo på YouTube. Och nu verkar det som att vi har både lanseringsdag och den officiella prislappen dessutom.

En unboxingvideo på Galaxy S21 FE långt innan lanseringen!

Läs mer: Samsung Galaxy S21 FE visas i en unboxing (video)

Specifikationerna är precis vad man kan förvänta sig. Skärmen är hyggligt stor på 6,4 tum med en jämförelsevis låg upplösning på FHD+. Det betyder att mobiltelefonen har en bekväm storlek och att du får bra skärpa med 401ppi utan att det har en stor påverkan på batteriet.

Under skärmen sitter en kraftfull Snapdragon 888-processor som körs i 2,84GHz och den ackompanjeras av stöd för både 4G/LTE och 5G. Beroende på vilken variant du väljer så får du upp till 8GB RAM-minne också. Vilket är en respektabel mängd utan att sticka ut.


Vidare finns stöd för eSIM samt dubbla nano-SIM om du föredrar det. Inga konstigheter alltså, helt i linje med vilken annan mobiltelefon som helst i den prisklassen.

Vad som kanske sticker ut lite är den högupplösta selfiekameran på 32 megapixel. De tre bakre kamerorna har alla samma upplösning, vilket är 12 megapixel.

Batteriet är på 4 500 mAH vilket placerar mobiltelefonen precis mellan Galaxy S21 5G och Galaxy S21+ 5G. Snabbladdningen klarar upp till 25 watt vilket får sägas vara lite snålt, men väl tillräckligt för den absoluta merparten av användarna.

Läs mer: Samsung försenar Android 12 och One UI 4.0 till alla mobiltelefoner

Och så var det prislappen. Med 128GB lagring och 6GB RAM får du betala 759 euro medan den lite vassare modellen med 256GB lagring och 8GB RAM kostar dig 829 euro.

Omräknat blir det cirka 7 800 kronor respektive 8 600 kronor. Räkna med att de svenska priserna skiljer sig något från de priser som läckt i förväg.