Samsung Galaxy S21 FE visas i en unboxing (video)

samsung galaxy s21 fe 2021 forkopt hdblog lowres
Skärmdump från HDblogs unboxingvideo

Samsung Galaxy S21 FE visas i sin helhet före den officiella lanseringen tack vare en unboxingvideo på YouTube. Det är bloggaren HDblog som lyckades köpa ett exemplar och visa upp mobiltelefonen i videon.

Modellen är knappast någon hemlighet vid det här laget då en hel del information redan letat sig ut på internet. Men det här är första gången vi får en riktigt bra bild av hur mobiltelefonen ser ut och fungerar.

Läs mer: Samsung Galaxy S21 FE kan släppas den 11 januari 2022

Android 12 och One UI 4.0 direkt ur lådan

Den största och kanske trevligaste nyheten med Galaxy S21 FE är att Android 12 är förinstallerad när du får mobiltelefonen. Det betyder också att senaste gränssnittet One UI 4.0 från Samsung följer med från start.

En mindre rolig detalj är att både stillbilderna och videorna från Galaxy S21 FE inte håller jämna steg med andra mobiltelefoner i samma prisklass. Åtminstone enligt HDblog som inte är helt imponerad över kvaliteten.

Samsung brukar uppdatera sina nya mobiltelefoner med förbättringar till kamerorna, så vi räknar med att Galaxy S21 FE också får det när telefonen faktiskt är officiellt släppt. Vi är inte helt oroliga över kamerorna riktigt än.

Läs mer: Senaste säkerhetsfixarna till Galaxy S20 FE 4G & 5G (december 2021)

Selfiekamera på 32MP & batteri på 4 500 mAh

Specifikationerna är precis vad vi sett från tidigare läckta uppgifter. Det handlar om en 6,4-tumsskärm med OLED-panel, 120Hz och upplösningen FHD+. Under skärmen sitter det en Snapdragon 888 med 6GB RAM och 128GB lagringsutrymme. Inga konstigheter alltså.

Den främre kameran är på 32 megapixel och har en fast bländare på f/2.2. De tre bakre kamerorna har alla upplösningen 12 megapixel. Det är en vidvinkelkamera, en ultravidvinkel samt en telelins.

Batteriet är på 4 500 mAh och Galaxy S21 FE stöder snabbladdning med upp till 25 watt. Det är en rimlig kapacitet då Galaxy S21 5G har 4 000 mAh och Galaxy S21+ 5G stannar på 4 800 mAh.

Det finns stöd för både 5G-nätet och WiFi 6. Vilken Bluetooth-version som gäller avslöjas inte, men senaste Bluetooth 5.0 vore ett rimligt antagande då Galaxy S21 5G och S21+ 5G har den versionen.

Tyvärr nämns inte hur mycket HDblog betalade för Galaxy S21 FE, men tidigare indikationer pekar på ett pris runt 500 till 700 USD, eller från cirka 5 700 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.