Samsung Galaxy S21 FE kan släppas den 11 januari 2022

Kända läckaren Evan Blass tipsar om datumet på Twitter

samsung galaxy s21 fe 2021 rendering evan blass

Hett efterlängtade Samsung Galaxy S21 FE kan släppas tidigt under 2022. Det avslöjar läckaren Evan Blass på Twitter. Om du har stoppat undan pengar i madrassen för att köpa den här telefonen så är det snart dags att plocka fram sedelbunten.

Uppdatering: Nya uppgifter pekar på att vi får se mobiltelefonen redan den 4 januari 2022! En tidigareläggning som många spekulanter garanterat uppskattar. Läs mer om mobiltelefonen och datumet här.

Egentligen trodde vi att Galaxy S21 FE skulle släppas redan under tredje kvartalet 2021, men Samsung valde att senarelägga lanseringen. Och det med flera månader. Sannolikt på grund av problem med kretstillverkningen då den rådande komponentbristen ställer till.

Läs mer: Senaste säkerhetsfixarna till Galaxy S20 FE 4G & 5G (december 2021)

Men nu verkar det som Galaxy S21 FE äntligen är på gång. Och redan den 11 januari 2022 verkar det som att mobiltelefonen presenteras. Åtminstone om vi ska tro de uppgifter som Evan Blass har att komma med.

Evan Blass har sen tidigare även släppt så kallade renderingar av modellen, vilket i princip är datorgenererade bilder som visar hur mobiltelefonen ser ut, snarare än riktiga fotografier.

Det är inte fastställt vilken hårdvara som Galaxy S21 FE kommer att använda.

Idag finns uppgifter om att Samsung använder en egenutvecklad Exynos 2100 på utvalda marknader medan andra får en Snapdragon 888 istället. Här i Sverige är det normalt Exynos-processorn som gäller för Samsungs telefoner.

Läs mer: 5 månader gratis Apple Music med Shazam för nya användare

Tidigt under 2022 väntas även Galaxy S22-serien göra sin debut, vilket betyder att du kanske vill avvakta med att köpa en Galaxy S21 FE tills den nya serien presenteras.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.