5 nya spel till Google Stadia i början på 2022

google stadia logo

Google arbetar med att lägga till flera nya speltitlar till speltjänsten Stadia. Under 2022 kommer bland annat Darksiders 3 att vara tillgänglig och listar stannar inte där.

För dig som har missat vad Stadia faktiskt är kan kort nämnas att det är en speltjänst från Google. Precis som med Geforce Now så strömmas spelen från Googles servrar till exempelvis din Chromecast.


Läs mer: Gratis Stadia Pro om du har YouTube Premium

Fem spel kommer till Stadia – fyra tas bort

Andra spel som kommer till Stadia är bland annat Castlevania-inspirerade Bloodstained, Shantae: Risky’s Revenge, Darkside Detective: A Fumble In The Dark och DreamWorks Dragons: Dawn Of The New Riders.

Vi är inte helt förvånade om du inte känner igen ett enda namn på den listan. Det är knappast några AAA-titlar som Google fått med sig till sin speltjänst.

Alla spel vi nämnt ovan släpps för Stadia Pro-användare den 1 januari 2022.

Samtidigt som Google lägger till spel så försvinner det några titlar också. Den 24 december togs Cthulhu Saves Christmas bort. Den 24 respektive 31 december försvinner Figment och Street Power Football.

Ett riktigt tungt och uppskattat spel som tas bort den 1 januari 2022 är Mafia III.

Läs mer: Prova Google Stadia kostnadsfritt under 30 minuter

Dawn of Ragnarök kommer till Stadia

En annan nyhet är att Google bekräftar att expansionen Dawn of Ragnarök för Assassin’s Creed Valhalla kommer till Stadia. Det är inte en kostnadfri expansion, utan du förväntas betala runt 40 USD, eller cirka 400 kronor, för den.

Ett spel som däremot är kostnadsfritt att spela är PUBG. Åtminstone efter den 12 januari 2022 när spelet blir ett så kallat free-to-play. Det betyder att du kan köra det helt gratis hur mycket du vill i standardläget, men vill du spela ”ranked” så kommer det att kosta dig några kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.