Prova Google Stadia kostnadsfritt under 30 minuter

google stadia logo

Nu kan du prova Google Stadia helt kostnadsfritt. Speltjänsten har fått ett nytt sätt för nya användare att testa utvalda spel i 30 minuter – allt som krävs är att du loggar in med ett Google-konto.

Det handlar om ett unikt experiment som inte omfattar alla besökare på Stadias webbsajt. Istället är det ett litet antal besökar som får möjligheten och bara under mycket kortare spelsessioner.

Läs mer: Gratis Stadia Pro om du har YouTube Premium

Du får inte välja spel själv utan tilldelas en titel av Google Stadia. Andra spelare får inte nödvändigtvis samma titel som du, utan det är en slumpmässig processor där spelen kan bytas ut i framtiden.

Målet är att locka in dig till speltjänsten så att du blir en betalande användare i slutändan. Men faktum är att du redan idag kan prova Stadia Pro (som är betalvarianten) helt kostnadsfritt i en hel månad om du vill.

Om du testar Stadia Pro i en månad kostar det därefter 99 kronor per månad så länge du har en löpande prenumeration.

Nämnvärt om du tänker nyttja den 30-minuter långa spelsessionen så krävs flera steg innan du överhuvudtaget får börja spela. Först måste du logga in på ditt Google-konto, därefter klicka dig förbi flera hälso- och säkerhetsrutor. Och bekräfta din åtkomst till testsessionen. Dessutom tar det tid för spelet att ladda (speciellt om du inte har fiber).

Läs mer: Google Stadia & Discord till Xbox Series X/S med webbläsaren Edge

Google har bekräftat att det här är ett speciellt test för ett fåtal utvalda och att spelen är ett begränsat antal titlar. Huruvida fler spel läggs till i framtiden och om 30-minuterssessionen utökas återstår att se

Läs mer om Google Stadia och prova tjänsten gratis här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.