När är BlizzCon 2022 / BlizzConline 2022? Här är svaret

blizzard blizzcon blizzconline 2020

Går du och väntar på att Blizzard ska presentera datumet för nästa BlizzCon? Då kommer du tyvärr att behöva vänta riktigt länge. Spelstudion har nämligen gått ut med att nästa års BlizzCon inte blir av – istället riktas fokus på andra och viktigare saker.

I vanliga fall hålls BlizzCon som en fysisk tillställning där Activision Blizzard får chansen att faktiskt träffa alla sina fans och hålla de mycket uppskattade cosplay-tävlingarna på plats. Under covid-pandemin har evenemanget dock varit online under titeln BlizzConline.

Läs mer: När är BlizzCon 2021? (INSTÄLLD)

Många väntar på att Blizzard ska presentera datumet för nästa BlizzCon eller BlizzConline, men spelstudion har gått ut med att det inte blir något evenemang under början på 2022. Istället riktar de fokus på andra, viktigare saker. Som att stötta sina arbetslag och utveckla kommande spel.

Nyheten betyder inte att BlizzCon är ett helt dött evenemang för all framtid. Blizzard skriver att evenemanget kommer att återuppstå i framtiden, men det är inte fastställt när och i vilken form det sker.

Den senaste tiden har det hettat till rejält kring Activision Blizzard med hårda anklagelser om bland annat sexuella trakasserier. Företaget har tappat många anställda och tappar ständigt prenumeranter på sina stora spel, inte minst World of Warcraft som haft ett stadigt minskat antal spelare de senaste åren.

Läs mer: Activision Blizzard sparkar 775 anställda

De två största spelen som många väntar på från Blizzard just nu är Diablo 4 och Overwatch 2. Två spel som inte har några lanseringsdatum och som spelstudion tydligt markerat att de inte tänker släppa förrän allt är helt perfekt. Räkna inte med någon lansering under 2022 alltså, även om man kan hoppas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.