Problem med leveranser av nya Macbook Pro – försenas rejält

apple macbook pro 14 inch 2021

Hålla i hatten – om du nyligen har beställt någon av Apples senaste prylar från den officiella webbutiken så har vi tråkiga nyheter. Problem med leverantören UPS gör att en del försändelser får något längre leveranstider.

Det handlar främst om senaste Macbook Pro 14 och 16 med helt nya superkretsarna M1 Pro och Max (ja, vi får kalla dem superkretsar, för de är fenomenalt kraftfulla). I bästa fall kan du behöva vänta en hel månad på att din nya dator trillar in genom ytterdörren.

Läs mer: Så mycket snabbare är 10-kärniga M1 Pro vs 8-kärniga M1 Pro

Webbsajten Macrumors är först att rapportera om att leverantören UPS har problem med sina leveranser. Det ska handla om “mekaniska problem” enligt Apple vilket gör att datorer inte kan skeppas från bland annat Kina och Sydkorea.

Det är inte bara Apple som kontaktar sina kunder utan även UPS har nått ut till mottagare med det tråkiga meddelandet.

I skrivande stund är det inte fastställt exakt vad det mekaniska problemet handlar om. Det är sannolikt ett flygplan som inte kunnat lyfta som tänkt, men det återstår att se om Apple eller UPS går ut med mer information.

Läs mer: Därför har nya Macbook Pro inte en Touch Bar (2021)

Vi vet att minst ett flyg från Seoul och ett från Shanghai, båda med destinationen Cologne i Tyskland har blivit inställda. Och flera konsumenter har börjat ventilera sin frustration på Twitter om hela situationen.

Richard Jacobs skriver följande på Twitter: ”A mechanical failure has caused a delay. We will update the delivery date as soon as possible. / Your parcel is on the way. Now that sounds horrible. What’s going on?”

Och användaren petroluseum skriver följande på Twitter: @UPS has “mechanical issues” and my shipment has been stuck in China for days. Classic UPS experience @Apple@AppleSupport should know better and ship with @DHLGlobal instead.”

Med lite tur rättar problemen till sig riktigt snabbt så att de bärbara datorerna skeppas inom kort. Men all väntan är tråkigt väntan så klart, inte minst när man köpt en dator som kostar från 24 000 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.