Rykte: Kommande iPhone saknar SIM-kortplats

Apple iPhone 12

Enligt uppgift kommer framtida iPhone-modeller att helt sakna SIM-kortplats. Det betyder att användarna måste förlita sig helt på digitalt eSIM framöver.

Först att rapportera om nyheten är den brasilianska webbsajten Blog Do Iphone. Därefter plockade andra webbsajter som Macrumors upp nyheten med egna artiklar.

Läs mer: iPhone 12 stöder inte 5G om du använder dubbla SIM-kort

Flera oberoende uppgifter bekräftar nyheten

Vi har även sett att kända läckaren och ryktesspridaren Dylan på Twitter gått ut med en bekräftelse på att uppgifterna ska vara korrekta. Faktum är att hen redan i februari 2021 avslöjade att Apple testade en iPhone utan SIM-kortplats.

Det ska sägas att vem som helst kan kasta ut ett rykte om att framtida iPhone-modeller helt saknar SIM-kortplats. För det kommer med all sannolikhet att hända. Förr, eller senare. Vi är på väg mot endast eSIM med den tekniska utvecklingen.

Frågan är bara när. Apple är kända för att ständigt öka marginalerna och optimera sina mobiltelefoner så att det trillar in mer pengar i kassan. Och att ta bort SIM-kortplatsen betyder mer plats till andra komponenter och mindre materialåtgång.

Läs mer: iOS 14.7 har problem med SIM-kort – svårt att ringa med iPhone

Sannolikt att SIM-kortplatsen tas bort långsamt

Om Apple faktiskt tar bort SIM-kortplatsen så är det inget problem för oss i Sverige eller USA.

Den stora utmaningen är för de länder där eSIM inte är lika utbrett. Apple lär inte vilja släppa sina marknadsandelar till konkurrenterna genom en snabb utveckling, så vi tror på en långsam introduktion i de högre prisklasserna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.