Jabra Elite Active 75t – så bra är in-ear-lurarna (tester)

Jabra Elite Active 75t
Jabra Elite Active 75t

Jabra Elite Active 75t är omtyckta och populära in-ear-lurar med vädertålig design, brusreducering och kompanjonapp för såväl Android som iOS. Hörlurarna släpptes tidigt under 2020 och har sedan dess fått en hel rad uppdateringar till den inbyggda mjukvaran. De har dessutom fått en efterföljare i form av nyare och dyrare Elite 85t.

Så hur prisvärda är egentligen hörlurarna och vad säger de som har testet modellen? Vi har samlat några av de största och mest omfattande testerna i den här artikeln. Du får en tydlig överblick och kan gå vidare till recensionerna för att läsa mer och se bilder (och videor) om du vill det. Vi sammanfattar även de viktigaste frågorna och svaren, specifikationerna och annat viktigt att veta längre ner i artikeln.

Så här säger Prisjakt-användaren Alldagligheter om hörlurarna:

Mkt nöjd med ljudbilden som lätt kan ställas in i appen med exvis mer bas. Springer med lurarna regelbundet utan minsta tendens till att de skulle glida ut, vilket jag oroade mig för innan. ANC fungerar också över förväntan i bullrigare miljöer eller vid exvis gräsklippning.

Elite Active 75t har idag fler än 50 omdömen på Prisjakt. Snittbetyget är just nu 3,5 av 5.

Mobil.se: Toppbetyg

Positivt

 • Anslutningen via bluetooth är stabil
 • Ljudkvaliteten är bra

Negativt

 • Svårt att få hörlurarna att sitta bra i öronen
 • Plockar upp mycket buller från omgivningen vid samtal

Musikljudet låter, givet att jag väljer de gummipluppar som gör att headsetet inte sitter kvar i örat, bra utan att vara fantastiskt. Detaljåtergivningen är utmärkt men man har vridit upp basen lite väl mycket för min smak.

Webbsajten Mobil.se ger Elite Active 75t ett minst sagt blandat betyg. De upp säger att hörlurarna är små och smidiga med sin gummerade yta, och att de är lättar eatt hantera än föregångarna. De gillar också etuiet som är litet och smidigt. Samtalskvaliteten upplevs som bra så länge omgivningsljudet är begränsat. Är det mycket buller runtomkring så plockas det upp av mikrofonerna och hörs av motparten.

I recensionen lyfter sajten fram ljudkvaliteten som bra, men inte utmärkt. De gillar detaljåtergivningen, däremot inte basen som är de menar är för tung. En annan detalj är brister i laddningen där ena hörluren ibland laddar ur sig trots att den sitter i etuit. Ingen höjdare alltså. Överlag gillar de Elite Active 75t, med nästa generations modell hoppas de dock på en större uppdatering.

Läs hela recensionen och se fotografier på Mobils webbsajt här.

Ljud&bild: Särskilt Rekommenderad

Positivt

 • Den passiva brusreduceringen är effektiv
 • Bra ljudkvalitet
 • Vattentät design
 • Sitter bra i öronen
 • Bra till träning

Negativt

 • Kan ge en instängd känsla med brusreduceringen
 • Besvärlig styrning på hörlurarna

Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.

Webbsajten Ljud&Bild ger toppbetyg till Elite Active 75t. I sin recension skriver sajten att det knappt finns någon skillnad mot äldre Jabra Elite 75t där föregångaren har något sämre vädertätning (IP55 vs IP57 – läs mer om skillnaden här). De gillar den utmärkta passformen i öronen och öronpropparna som blockerar ljud från omgivningen med passiv brusreducering. En funktion de lyfter fram är HearThrough-funktionen som gör att du hör omgivningen med hjälp av mikrofonerna på hörlurarna.

Samtalskvaliteten gillar de skarp och kallar den ”helt perfekt” för både den som använder hörlurarna och motparten. Sajten gillar verkligen ljudkvaliteten och säger att hörlurarna har rejält med bas för den som gillar det. Ljudet är luftigt och mellanregistret kraftfullt. Vad som däremot är mindre bra är styrningen direkt på lurarna. Det är också det enda de har att klaga på och dedikerar ett helt stycke till att förklara varför (klart läsvärt!).

Läs hela recensionen och se fotografier på Ljud&Bilds webbsajt här.

Pocket-lint: Toppbetyg

Positivt

 • Anpassningsbart ljud
 • Vädertålig design (IP57)
 • Den bekväma passformen
 • Bra app med många funktioner
 • Bra batteritid
 • Aktiv brusreduceringen

Negativt

 • Skiljer sig inte mycket från Elite 75t som är billigare

Ett fantastiskt par hörlurar designade för sport med vattentätning – men perfekt för vardagsbruk med fantastisk ljudkvalitet och batteritid. Men du kanske kan få den upplevelse du vill ha från Jabras nästan identiska hörlurar utan vattentätning.

Webbsajten Pocket-lint gillar verkligen Elite Active 75t. De uppskattar den utmärkta passformen i öronen och att hörlurarna inte känns som att de ska ramla ut när du rör huvudet. Perfekt när du är aktiv och på språng. Med bra passform blockerar du mycket av omgivningsljuden och precis som Ljud&Bild så lyfter de fram HearThrough-funktionen som använder mikrofonerna för att du ska höra vad som händer runt dig. De lyfter fram den aktiva brusreduceringen som introducerades med en uppdatering sent under 2020.

Ljudkvaliteten upplever de som fantastisk och du kan göra många inställningar för att finjustera ljudet direkt i Jabra-appen. Samtalskvaliteten är också riktigt bra menar Pocket-lint. Andra detaljer som lyfts fram är flexibiliteten i de många funktionerna, den bra batteritiden och stödet för digitala assistenter som Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri.

Läs hela recensionen och se fotografier på Pocket-lints webbsajt här.

Här är en omfattande testvideo på cirka 11 minuter som går igenom allt viktigt du måste veta om hörlurarna.

Tom’s Guide: 5 av 5

Positivt

 • Dynamiskt och livligt ljud
 • Aktiv och passiv brusreducering
 • Vattentålig design
 • Längre batteritid än AirPods Pro
 • Stöd för ljudanpassning
 • Bra design

Negativt

 • Kan bli väldigt högljudd vid maxvolym
 • Nyare funktioner var inte tillgängliga vid lanseringen

Better sound, longer battery life, and waterproof protection, the Jabra Active Elite 75t has the AirPods Pro beat for best in category.

Webbsajten Tom’s Guide ger Elite Active 75t toppbetyget 5 av 5. Redan i den inledande meningen poängterar de att hörlurarna slår konkurrenten AirPods Pro som den ledande modellen i kategorin (något som har ändrats idag med nyare hörlursmodeller). De lyfter fram det varma och luftiga ljudet som har rätt mängd bas för recensenten. Batteritiden är utmärkt och de upplever att hörlurarnas tålighet mot väder och vind är riktigt bra.

Idag har Elite Active 75t stöd för aktiv brusreducering, men även bara med den passiva reduceringen så gör hörlurarna ett bra jobb med att hindra oönskade ljud från omgivningen. Dessutom stöds snabbkoppling via bluetooth till både Android och iOS, så parkopplingen är supersmidig oavsett vilken mobiltelefon du använder.

Läs hela recensionen och se fotografier på Tom’s Guides webbsajt här.

What Hi-Fi: 3 av 5

Positivt

 • Kompakt design som sitter bra i öronen
 • Bra brusreducering
 • Öppet och detaljerat ljud

Negativt

 • Saknar rytmisk effektivitet
 • Kan låta
 • Kontrollerna på hörlurarna är inte optimala

Neat dimensions and a secure fit make these Jabras an option for anyone after earbuds for exercise, but their wonky audio signature makes them hard to love

Webbsajten What Hi-Fi är känd för sina många och utförliga recensioner av hörlurar och högtalare. Och de är inte imponerade av Elite Active 75t. Visst gillar de den sportiga designen och passformen som gör hörlurarna bra för aktiva användare, och brusreduceringen. Men ljudkvaliteten är alltför kraftigt påverkad av kompromisser som gör att de inte är lätta att rekommendera.

Läs hela recensionen och se fotografier på What Hi-Fis webbsajt här.


Så mycket kostar Jabra Elite Active 75t

Köp hörlurarna på Webhallen

Se lägsta pris och fler butiker på Prisjakt


Lästips om fler produkter


Frågor och svar

Är Elite Active 75t vädertålig eller vattentålig/vattentät?

Ja, hörlurarna är designade enligt IP57-klassningen vilket betyder att de klarar lättare väta och stänk. Vi rekommenderar att du INTE använder dem i regn och att du torkar av dem direkt om de blivit blöta. Hörlurnarna är inte vattentäta.

Hur lång batteritid har hörlurarna?

Upp till 28 timmar totalt om vi räknar in batteriet som finns i laddningsetuit. Batteriet i hörlurarna klarar upp till 5,5 timmes användning med brusreduceringen aktiverad.

Har Elite Active 75t brusreducering?

Ja, hörlurarna släpptes med passiv brusreducering som blockerar ljud från omgivningen med öronproparna. Med en uppdatering till den inbyggda firmware-mjukvaran så fick modellen stöd för aktiv brusreducering som är ännu effektivare. Mjukvaran uppdateras med hjälp av kompanjon-appen för Android och iOS.

Har hörlurarna stöd för multipoint-anslutning (två samtidiga anslutningar)?

Ja, hörlurarna kan anslutas till två samtidiga enheter med bluetooth. Du kan därefter växla sömlöst mellan dem efter behov, exempelvis gå från mobiltelefonen till bärbara datorn. Du kan däremot INTE lyssna från två källor samtidigt.


Specifikationer

Ljudutgång
Frekvensrespons:20 – 20000 Hz
Reglage:HearThrough
Hörlurar, Ear-Parts-typ:Inuti örat (in-ear)
Mikrofoner:Ja
Ljudisolerande:Ja (passiv och aktiv)
Ljudutgångsläge:Stereo
Anslutningsteknik:Trådlös
Trådlös teknik:Bluetooth
ANC:Ja
Mått och vikt
Höjd:1.62 cm
Vikt:5.5 g
Bredd:1.94 cm
Djup:2.19 cm
Service och support
Typ:2 års garanti hos tillverkaren
Produktserie
Produktlinje:Jabra Elite Active
Tillverkare:Jabra
Modell:Elite Active 75t
Batteri
Batteritid (upp till):7.5 timme utan brusreducering
5.5 timme med brusreducering
Ljudsystem
Rekommenderad användning:Bärbar elektronik, Dator
Typ:True Wireless
Max anslutningsavstånd:10 m
Diverse
Inkluderade tillbehör:Laddningsfordral, 3 par EarGels, USB-C laddningskabel
Skydd:Vindskydd, IP57
Färg:Grå
Digitala assistenter
Stöds:Siri, Google Assistant, Alexa
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.