Jabra Elite 85t – så bra är hörlurarna (tester)

jabra elite active 85t

Jabra Elite 85t är senaste generationens in-ear-lurar som efterföljer populära Elite 75t och Elite Active 75t. De är välsittande, låter bra och har samma utmärkta kompanjon-app i mobilen som de tidigare modellerna. Samtidigt är det här en rejält kostsam modell med en prislapp som som recensenterna tycker är snäppet för hög.

Vi har samlat de största och mest påkostade recensionerna för att sammanfatta dem här under. Vi går igenom de positiva och negativa egenskaperna som varje test lyfter fram. Vi har även kollat vilka de vanligaste frågorna om hörlurarna är och ger svar längre ner i artikeln.

Direkt nyfiken på vad en användare har att säga? Här är vad Prisjakt-användaren marka971 tycker om Elite 85t:

Fantastiska lurar, men skaffa INTE dessa för löpning. Minsta vindpust, även min långsamma fartvind, låter som en storm i öronen. Älskade mina Elite Active 65t, både för löpning och annan användning, men dessa var lite av en besvikelse.

På Prisjakt finns idag ett 60-tal omdömen på Elite 85t och genomsnittsbetyget är 4,1 av 5. Du ser alla omdömen på hörlurarna här.

Ett tips: Om du är mer intresserad av Elite Active 75t så har vi en testsammanfattning för de hörlurarna här.


M3: Betyg 4 av 5

Positivt

 • Generellt bra ljud
 • Imponerande samtalsljud
 • Smidig applikation
 • Steglös equalizer

Negativt

 • Hörlurarna är relativt dyra

Samtalsljudet är hårresande bra och batteritiden, upp till sju timmars oavbruten uppspelning, räcker för de flesta. Men sett till konkurrensen och jämförbara modeller känns priset omotiverat högt, vilket drar ned betyget.

Webbsajten M3 ger Elite Active 85t ett högt betyg och säger att modellen är en logisk uppföljare till Jabras tidigare modeller. De menar att hörlurarna är bättre på i princip allt och att de har en övertygande bra brusreducering.

M3 nämner att öronplupparna har fått en oval form, till skillnad från föregångaren 75t som har runda pluppar för öronen. Testpersonen säger i recensionen att hörlurarna sitter riktigt bra i öronen.

En detalj som sajten belyser är att du kan stänga av röststyrningen om du inte vill ha den. De säger också att genomlyssningsläget som förstärker ljudet från omgivningen är riktigt bra. Ljudkvaliteten när du lyssnar på musik och i samtal är också riktigt bra.

Läs hela recensionen och se fotografier på M3:s webbsajt här.

Techradar: Betyg 4 av 5

Positivt

 • Den aktiva brusreduceringen går att justera
 • Designen är elegant
 • Bra ljudkvalitet med imponerande bas

Negativt

 • Större än föregångaren 75t
 • Saknar perfekt passform
 • Ganska dyra

While they don’t quite cut it like the Jabra Elite Active 75t buds do owing to a slightly bulkier design, the Elite 85t deliver impressive performance thanks to some great audio quality, effective noise cancellation and decent battery life.

Webbsajten Techradar gillar Elite 85t med sitt naturliga ljud och djupa bas. De säger att ljudscenen är balanserad överlag och att den generella ljudkvaliteten är riktigt bra.

Där ljudet imponerar så är de mindre uppskattande kring designen som inte förbättrar på något vis mot föregångaren. Speciellt vattentåligheten är försämrad med IPX4-klassning istället för betydligt bättre IP57 i föregångaren.

Andra detaljer som lyfts fram är att Elite 85t spelar högt om du vill det, samtalskvaliteten är bra och hörlurarna upplevs som stabila när de är anslutna till en mobiltelefon. Batteritiden upplevs som hyggligt och Techradar gillar stödet för snabbladdning.

Läs hela recensionen och se fotografier på Techradars webbsajt här.

Soundguys: Betyg 4 av 5

Positivt

 • Justerbar brusreducering
 • Bluetooth 5.1 med multipoint
 • USB-C och snabbladdning
 • IPX4-klassad vädertålighet
 • Användbar mobilapp
 • Ergonomiska öronpluppar

Negativt

 • Högt pris
 • Endast SBC/AAC (inget stöd för aptX)
 • Vissa stabilitetsproblem

The Jabra Elite 85t—just like the Jabra Elite 75t and Jabra Elite 65t before it—is an excellent pair of earphones. Now with great active noise canceling, Jabra’s flagship earbuds makes a compelling case for your upgrade.

Webbsajten Soundguys har mycket att säga om Elite 85t. De gillar både brusreduceringen och HearThrough, stöd för multipoint-anslutning till två samtidiga enheter och snabbladdningen med USB-C. De lyfter fram IPX4-klassningen för den vädertåliga desigen och de ergonomiska, välsittande öronplupparna.

De gillar batteritiden och den trådlösa laddningen, samtalskvaliteten från mikrofonerna och den utmärkta appen (som har riktigt många funktioner.

Samtidigt är de lite besvikna på att hörlurarna bara klarar SBC/AAC och inte andra ljudkodekar som aptX. Prislappen är dessutom något för hög vid recensionstillfället (i skrivande stund är priset cirka 1 400 kronor).

Läs hela recensionen och se fotografier på Soundguys webbsajt här.

What Hi-Fi: Betyg 3 av 5

Positivt

 • Moget och mjukt ljud
 • Kompakta och bekväma
 • Bra batteritid

Negativt

 • Saknar dynamik i ljudet
 • Brusreduceringen påverkar ljudkvaliteten
 • Bättre än konkurrenterna

Not without talent, but in the face of strong competition the Jabras come up a little short

Webbsajten What Hi-Fi är inte speciellt imponerade av Elite 85t. De kategoriserar hörlurarna som bra, men sträcker sig inte längre än så. Även om modellen har sina fördelar så är de inte bra nog för att väga upp de många nackdelarna.

Ljudkvaliteten är bra, de många konkurrenterna har minst lika bra ljudkvalitet menar What Hi-Fi. Komforten är utmärkt och byggkvaliteten likaså. Men om de två inte är det absolut viktigaste för dig så bör du leta vidare.

Ett alternativ som sajten lyfter fram är WF-1000XM3 från Sony. Det är en äldre modell som idag har ersatts av nyare WF-1000XM4. Båda är utmärkta och prisvärda in-ear-lurar med bra ljudkvalitet och utmärkt brusreducering i världsklass.

Läs hela recensionen och se fotografier på What Hi-Fi:s webbsajt här.


Så mycket kostar Jabra Elite 85t

Köp hörlurarna på Webhallen

Se lägsta pris och fler butiker på Prisjakt


Lästips om fler produkter


Frågor och svar

Kan Elite 85t ansluta till två mobiltelefoner samtidigt?

Ja, hörlurarna har stöd för multipoint-anslutning. Du kan växla sömlöst mellan två anslutan enheter, men inte lyssna på musik från båda samtidigt.

Är Elite 85t vattentålig eller vattentät?

Hörlurarna har mycket begränsad vattentålighet med sin IPX4-klassning. Det betyder i princip att du kan stänka begränsat med vatten på dem utan att de tar skada. Undvik alla andra former av väta och använd dem inte i regn.

Hur lång är batteritiden?

Upp till 25 timmar om vi räknar in det medföljande laddningsetuit. Bara hörlurarna klarar upp till fem timmars användning innan de måste laddas.

Vilken version av Bluetooth använder Elite 85t?

Bluetooth 5.1 används. Det är inte den senaste versionen (vilken är Bluetooth 5.2 idag), men du får nästan alla de senaste och bästa funktionerna (inklusive en energieffektivare funktionalitet) som finns i de senaste Bluetooth-versionerna. Inklusive multipoint-stöd.

Kan Elite 85t laddas trådlöst?

Ja, hörlurarna kan laddas trådlöst när de sitter i laddningsetuit (med stöd för både UBS-C och Qi-standarden).


Specifikationer

Blandat
Stöds:Siri, Google Assistant
Ljudisolerande:Ja
Tillgänglig mikrofon:Ja
Hörlurar, Ear-Parts-typ:Inuti örat
Brusreducering:Ja (aktiv och passiv)
Trådlös teknik:Bluetooth
Reglage:HearThrough, Svara/avsluta, Volym
Anslutningsteknik:Trådlös
Frekvensrespons:20 – 20000 Hz
Ljudutgångsläge:Stereo
Avstånd för anslutning:10 m (maximalt)
Typ:True Wireless
Kompatibilitet:Android, iOS (iPhone)
Skydd:IPX4, Vindskydd
Färgkategori:Svart
Inkluderade tillbehör:Trådlöst laddningsskal, USB-C laddningskabel, 3 par EarGels
Färg:Svart
Service och support
Typ:2 års garanti med produktregistrering
Batteri
Batteritid (upp till):Upp till 7 timmar
Teknik:Litiumjon
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.