Netflix-appen på Apple TV uppdaterad – nu med nya videospelaren

Netflix

Netflix har släppt en uppdatering till sin Apple TV-app. Från version 2.1.23 så använder appen den inbyggda videospelaren som introducerades med tvOS 15. Det underlättar på en hel rad punkter för användarna.

En av nyheterna och fördelarna med den inbyggda videospelaren är att användaren enklare ser vilken film eller serie som spelas för stunden. Den som vill veta mer kan trycka på informationsknappen med hjälp av fjärrkontrollen.

Det har också blivit enklare att byta språk och undertexter med nya uppdateringen. En annan stor nyhet är att fjärrkontrollen Siri Remote nu stöds fullt ut i Netflix-appen.

apple tv 4k gen 2 2021
Nu med fullt stöd för fjärrkontrollen Siri Remote. Äntligen!

Netflix är så klart inte ensam om att använda den inbyggda videospelaren. Även Paramount Plus gör det sen tidigare. Och med senaste uppdateringen till HBO Max-appen så introducerades samma stöd där.

En app som hårdnackat envisas med sin egna videospelare är Amazon Primie Video. De kör en egenutvecklad lösning som är lika krånglig som resten av appen (åtminstone i vårt tycke).

Nämnvärt är att Netflix inte har stöd för Apple TV-appen, så du kan fortfarande inte se och välja material där för att öppna i Netflix-appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.