Annons

Xbox Series X har INTE stöd för Kinect eller Kinect-spel

Xbox Series X har stöd för nästan alla Xbox One-spel på marknaden – undantagsvis för de spel som måste ha en Kinect. Microsofts gamla kamera till Xbox-serien stöds nämligen inte av nya spelkonsolen.

Uppgiften om Xbox Series X och Kinect kom direkt från Microsoft-profilen Phil Spencer. Kinect-tillbehöret har en bråkig historia med ett svagt intresse hos användarna, och relativt få spel som faktiskt stöder tillbehöret fullt ut.

Kinect följde under period med i lådan till Xbox One-konsolen, men konsumenterna var inte glada för att betala extra för det. Istället ville många att Microsoft skulle ta bort tillbehöret och sänka priset på spelkonsolen istället.

Kinect med Xbox One © Microsoft

När Xbox One S släpptes – en mindre och optimerad variant av Xbox One – fanns inga portar för direktanslutning av Kinect. Istället tvingades Microsoft släppa en så kallad dongel för USB-A-anslutning åt Kinect. En dongel som alla med Kinect fick kostnadsfritt av företaget.

Kinect lades ner 2017 – inget VR-stöd i sikte

Så sent som oktober 2017 valde Microsoft att kapa stödet för Kinect och idag går det inte att skaffa tillbehöret i butik. Den som absolut vill fixa en Kinect kan göra det på andrahandsmarknaden; med förbehållet att Microsoft inte ger något som helst stöd, varken i uppdateringar eller garantiärenden.

Det är nog ingen som sörjer att Kinect inte stöds av Xbox Series X. Vad som däremot är tråkigt är att man inte kan ansluta ett VR-headset likt med Playstation 4 och Playstation 5.

Microsoft har gång på gång sagt att de inte tror på VR som ett tillbehör till Xbox-serien. Xbox One och Xbox One S kanske inte har kraften till att driva ett VR-headset på bästa sätt, men Xbox One X och nya Xbox Series X har definitivt prestandan.

Vi håller tummarna för att VR-stöd är på gång för framtiden till Xbox Series X (åtminstone) och att Kinect hittar ett sätt att leva vidare hos entusiasterna.

Lästips