Microsoft löste Thunderbolt-problem för Windows 10 May 2020 – uppdateringen tillgänglig igen

microsoft windows 10 logo 2019

Nu kan du som har en Thunderbolt-docka äntligen uppdatera till Windows 10 May 2020 igen. Microsoft har tagit bort blockaden efter att en buggfix släppts som löser ett allvarlig BSOD-problem i Windows.

Problemet i fråga gjorde att användare av Windows 10 version 2004 i vissa situationer upplevde så kallad blåskärm, Blue Screen Of Death, när de anslöt en Thunderbolt-docka till datorn.

Problematiken kring BSOD-problemet var så stort att Microsoft tvingades blockera användare med installerade drivrutiner för Thunderbolt-dockor från att uppgradera till Windows 10 May 2020. Och först nu har vi fått en (förhoppningsvis) permanent lösning.

Lästips: Ny Thunderbolt-docka för Windows/Mac – dubbla HDMI, USB 3.0 & Ethernet

Under denna veckas Patch Tuesday släppte Microsoft en buggfix för Thunderbolt-problemet. Och enligt uppgift har Microsoft verifierat att buggfixen fungerar korrekt. Därmed kan användare av Thunderbolt-docker nu installera May 2020-uppdateringen igen.

Med det sagt finns en hel rad andra problem som dykt upp för användarna. Du hittar en komplett lista på Microsofts officiella webbsajt här.

Microsoft har haft några tuffa år bakom sig med allt större brister kring uppdateringarna till Windows 10. Datorer kraschar, filer raderas och användarna blir allt mer frustrerade kring problemen.

Det finns inga indikationer på att Microsoft har lösningar på sina buggiga upppdateringar, och frågan är hur länge företaget kan fortsätta sätta käppar i hjulet för användarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.