Thunderbolt-docka för Windows/Mac – dubbla HDMI, USB 3.0 & Ethernet

owc thunderbolt 3 mini dock

OWC har lanserat en liten Thunderbolt-docka för Windows- och Mac-användare. Dockan har fem portar och kräver ingen strömkälla. Thunderbolt-dockan stöder dubbla 4K-skärmar och kostar uppåt 1 450 kronor i Sverige.

OWC Thunderbolt 3 Mini Dock är något av en udda, men spännande produkt. Modellen har bara fem anslutningar – 2 x HDMI, 2 x USB och Gigabit Ethernet. Anslutningen till datorn sker via en kort Thunderbolt-kabel.


Du behöver ingen strömkälla för att driva dockan och de två HDMI-portarna stöder båda 4K-upplösning upp till 60Hz. USB-portarna är USB 3.0 respektive 2.0. Ethernet-porten stöder i sin tur full gigabithastighet.

USB-portarna kan användas för att ladda mindre strömkrävande prylar, som enklare mobiltelefoner. Enligt OWC kan USB 3.0-porten förse anslutna enheter med upp till 900mAh. Ingen laddning sker när datorn är avstängd eller i viloläge.

OWC Thunderbolt 3 Mini Dock har inte stöd för laddning av datorn

Thunderbolt 3 Mini Dock är tillverkad i aluminium och är designad för en nischad användargrupp som ofta är på resande fot. Den som skaffar den här dockan vill ha något litet, lätt och praktiskt att ta med i datorväskan.

En nackdel är att du låser en USB-C-port på datorn till dockan. Det finns ingen port för strömkälla till datorn via Thunderbolt 3 Mini Dock.

När du använder Thunderbolt 3 Mini Dock finns mjukvaran OWC Dock Ejector som låter dig koppla från dockan på ett säkert sätt. Med gratisverktyget säkerställer du att all data skrivs till anslutna tillbehör innan dockan kopplas bort från operativsystemet.

Specifikationer för OWC Thunderbolt 3 Mini Dock

Vikt150 gram
Mått (B x D x H)124 x 65 x 19 millimeter
Portar2 x HDMI 2.0 (HDCP 2.2)
1 x USB 3.0
1 x USB 2.0
1 x Gigabit Ethernet
Anslutning1 x Thunderbolt 3
Stöd i operativsystemWindows 10 (endast 64-bitars)
macOS 10.12 och senare
MaterialAluminium
TillbehörOWC Dock Ejector
ProduktsidaOWC.com
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.