Microsoft slutar sälja Xbox One X och Xbox One S All-Digital Edition

Xbox One X

Microsoft har slutat att tillverka två spelkonsoler – Xbox One X och Xbox One S All-Digital Edition. Anledningen är den kommande lanseringen av Xbox Series X. En spelkonsol som släpps sent under 2020.

Anledningen till att Microsoft slutar tillverka sina två spelkonsoler är att företaget vill driva upp intresset för Xbox Series X. Och beslutet betyder att bara Xbox One S fortsätter tillverkas, ett tag till i alla fall.


Eftersom tillverkningen slutar så kommer fler exemplar av spelkonsolerna inte att finnas kvar i handeln länge till. När butikernas lager är slut måste du titta på andrahandsmarknaden istället.

Om du redan äger en Xbox One X eller Xbox One S All-Digital Edition så kanske den här nyheten känns oroväckande. Kommer Microsoft fortsätta uppdatera sina spelkonsoler? Vad händer om det blir ett garantiärende med en butik?

Fortsätter uppdatera Xbox One X & Xbox One S All-Digital Edition

Tacksamt nog tänker Microsoft inte lämna sina användare vind för våg. Uppdateringar är lovade till mjukvaran en bra tid framöver och Microsoft fortsätter ge stöd för garantiärenden och liknande.

Båda spelkonsolerna kommer att fungera i många år till. Köper du dem på andrahandsmarknaden kommer de att fungera som vanligt ett bra tag till. Du behöver alltså inte vara rädd att Microsoft ska blockera dem på något vis, eller sluta uppdatera mjukvaran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.