Dela mobilskärmen i Facebook Messenger – så gör du

Facebook Messenger Logo 2019

Facebook har öppnat för delning av mobilskärmen via meddelandeappen Messenger. Du kan göra det i ett pågående samtal med en eller flera personer – upp till 16 samtidiga deltagare i Messenger Rooms.

Medan du delar din skärm så kan du navigera din mobiltelefon precis som vanligt. Allt du gör skickas till de andra deltagarna i Messenger-samtalet. Det är enkelt, praktiskt och du kan sluta dela när du vill.

Innan du kan börja dela din skärm måste du ha den senaste versionen av Messenger i din telefon. Appen kräver också att du aktivt klickar på två bekräftande val innan du börjar dela din skärm. Anledningen är sannolikt att du inte ska kunna dela din skärm av misstag under ett samtal.

Hur delar jag skärmen i Messenger?

  1. Säkerställ att du har den senaste versionen av Messenger till Android eller iOS
  2. Påbörja ett videosamtal
  3. Under samtalet sveper du uppåt med ett finger på skärmen
  4. I menyn som visas väljer du ”Börja dela”
  5. Därefter väljer du ”Börja sända”

Att dela mobilskärmen är inget nytt i mobilvärlden. Du har kunnat göra det sedan länge i andra appar som Skype och Zoom. Facebook Messenger är ett mer utbrett verktyg och samma funktionalitet här är ett stort steg framåt för meddelandeappen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.