Uppgift: Microsoft vill se gratis speluppgraderingar för Xbox Series X

microsoft xbox series

Det finns en önskan i spelindustrin om att kunna öka priserna på spelen till nästa generations spelkonsoler. Mer specifikt för Xbox Series X och Playstation 5.

Vi vet redan nu att spelen till dessa spelkonsoler kan kosta uppåt hundralappen mer än till Xbox One och Playstation 4. Vad vi däremot inte vet är huruvida befintliga spel som redan ägs kommer att kosta extra om spelarna vill använda dem (med alla fördelar som följer) på nya konsolerna.

Microsoft marknadsför funktionen Smart Delivery som gör att Xbox One-spel kan uppgraderas för Xbox Series X när det är möjligt. En funktion som utvecklarna får välja om den ska vara tillgänglig eller inte till just deras titlar.

Vissa spel har egna uppgraderingssystem

Och nu kommer uppgifter om att Microsoft försöker övertala utvecklarna att inte ta extra betalt för att uppgradera spelen via Smart Delivery.

Spel som Halo Infinite, Assassin’s Creed Valhalla och Cyberpunk 2077 kommer alla att nyttja Smart Delivery när Xbox Series X släpps julen 2020. Huruvida det kostar extra återstår att se, men vi kan inte tänka oss att Halo Infinite kommer att göra det.

Vi vet också att spelutvecklare kan välja att ha sina egna funktioner för uppgradering om de vill.

Ett spel som har ett sådant system är NBA 2K21. Om du vill ha en gratis uppgradering till Xbox Series X måste du köpa den dyrare tusenkronorsversionen av spelet. Annars måste du köpa spelet på nytt för just Xbox Series X. Ouch.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.