Stöd för pekplatta och muspekare till Office för iPadOS – hösten 2020

microsoft office logo 2019 new

Om du använder Office-apparna på iPadOS så får du snart stöd för pekplattor och muspekare. Under hösten lanseras stödet på alla kompatibla iPad-modeller.

Med iPadOS 13.4 introducerade Apple det hett efterlängtade stödet för pekplattor med iPads. Med Magic Keyboard fick iPad Pro dessutom ett officiellt tangentbord med pekplatta – något som aldrig funnits tidigare.

Och som den största leverantören av Office-mjukvara så planerar Microsoft stöd för både pekplattor och muspekare med iPadOS. Under hösten 2020 kommer stödet som lär uppskattas stort av användarna.

Stödet kommer att finnas i både de enskilda apparna Word, Excel och PowerPoint samt den sammanslagna Office-appen för iOS/iPadOS.

Sedan tidigare har Microsoft släppt en rad iPadOS-relaterade uppdateringar och förbättringar till sina appar.

Lästips: Diktera på svenska med Office 365 – nu kan du det

Outlook för iOS fick exempelvis stöd för iPad Split View, Do Not Disturb samt Smart Folders redan förra året (oktober för att vara mer exakt). Outlook är en av de absolut bästa mejlklienterna för iPhone och iPad, så alla förbättringar där är så klart uppskattat.

Uppdateringen till Office-sviten med appar kommer att släppas till Office Insiders-medlemmar först. När de har beta-testat nya funktionen kommer den bredare massan få uppdateringen via App Store som vanligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.