Nya Apple TV 4K får snabba A12X-processorn

Få nyheter – snabbare processor och omarbetad fjärrkontroll är två förbättringar.

Apple TV 4K

Ny Apple TV 4K med förbättrad prestanda kan vara på gång. Enligt kända läckaren Jon Prosser har Apple en ny modell redo för lansering.

Den nya Apple TV 4K-modellen ska inte ha speciellt många förbättringar. Primärt handlar det om att mediaspelaren får samma SoC-krets som iPad Pro (2020), vilket är A12X.

Vi vet sen tidigare att en ny modell av Apple TV 4K har varit under utveckling.

Referenser fanns redan i beta-versionen av iOS 13.4. Då trodde vi att A12-processorn skulle användas, men här verkar det som att Apple väljer ett kraftfullare alternativ i A12X.

Lagringsutrymmet sägs stanna på 64GB respektive 128GB som tidigare. Eftersom den här mediaspelaren bara är för strömmad film och spel så är det en tillräcklig mängd för de absolut flesta.

Sen tidigare vet vi också att nya Apple TV 4K kan få ett speciellt barnläge med kurerat innehåll samt skärmstid; en inställning som föräldrar kan använda för att begränsa användet av barnens Apple TV. Andra detaljer pekar på en ny och förbättrad fjärrkontroll.

Jon Prosser säger att nya modellen är redo för lansering. Det betyder dock inte att 1) det faktiskt stämmer eller 2) att en lansering är närstående. Om Apple faktiskt kommer att lansera en ny modell inom kort återstår helt enkelt att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.